Carlo Chantrel

Over Carlo Chantrel

Biografie

Carlo Chantrel is een gedreven en ervaren kok. Hij werkt al sinds 1990 bij Restaurant de Zwaan in Etten-Leur. Hier begon hij als souschef en is hij inmiddels chefkok. Restaurant de Zwaan staat bekend om het culinair genieten dat je er optimaal kunt. Hun keuken is dit jaar voor de 25ste keer onderscheiden met een Michelinster. Gerechten gecombineerd met mooie wijnen staan hier centraal.

Carlo werkt graag met regionale producten. Het liefst direct van de boeren uit de omgeving. Zoals van zijn oom, die heerlijke scharreleitjes verzorgt. Maar ook boer Buynsters uit de Bollenstraat, die de lekkerste Lambada aardbeitjes heeft en Boer Sweep aan de Zandspui, die naast top asperges nu ook wijn maakt.

Chef Carlo zoekt altijd vanuit een klassieke basis naar spannende verhoudingen tussen smaken die vanuit de hele wereld hun weg vinden naar zijn keuken. 

Carlo Chantrel beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment chef bij Restaurant de Zwaan in Etten-Leur.”

Wat is je signature dish? “Mijn signature dish is filet van Hollands hert met chimichurri van gefermenteerde bramen.”

Wat is je favoriete keuken? “Internationaal, ik word van veel verschillende keukens opgewonden.”

Meer van Carlo Chantrel

Op de BookDinners pagina van chef Carlo Chantrel vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje! Ook kun je Carlo vinden op Instagram en Facebook. Ook vind je meer informatie over Restaurant de Zwaan op Instagram, Facebook en hun eigen website.