Danyel van den Bongard

Over Danyel van den Bongard

Biografie

Danyel van den Bongard is een oudgediende in de Nederlandse gastronomie. De kookstijl van Danyel is Frans, klassiek en puur. Eerlijke producten kenmerken zijn keuken. Hij leerde van jongs af aan bij zijn moeder in de keuken, daarna heeft hij gewerkt bij diverse gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Het Prinses Juliana te Valkenburg, Inter Scaldes*** en Ch√Ęteau Neercanne passeren de revue.

Danyel is inmiddels actief als chefkok in zijn eigen restaurant Danyel. Dit restaurant is sinds november 2017 in Maastricht geopend. Binnen een jaar heeft het zich onderscheiden door middel van een Bib Gourmand van Michelin. Het eten bij Danyel draait om een totaal beleving vol emotie. Aldus alle zintuigen krijgen de kost tijdens een diner bij zijn inmiddels al derde restaurant.

Danyel van den Bongard beter leren kennen

Wij vroegen onze smaakmaker Danyel van den Bongard iets meer over zichzelf te vertellen.

Wat is je favoriete keuken? De oldschool Franse keuken. Het draait om eerlijke gerechten, zonder schuimpjes en poedertjes.

Wat is je signature dish? In drie dagen bereide krokant gebakken hart van zwezerik, de goudbrasem in zoutkorst of zijn parfait van zestien jaar oude Lagavulin.

Meer van Danyel van den Bongard

Op de BookDinners pagina van chef Danyel van den Bongard vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ten slotte kun je restaurant Danyel vinden op Instagram, Facebook en hun eigen website.

De lijstjes van Danyel van den Bongard kun je alleen volgen met een BookDinners profiel. Heb je nog geen profiel? Maak hieronder in 20 seconden snel je profiel aan en bezoek daarna direct de pagina van Danyel van den Bongard!