David Brüggemann

Over David Brüggemann

Biografie

David Brüggemann is chefkok en eigenaar van restaurants Aandacht voor Eten en Gastrobar Aandacht, beiden in Utrecht aan de Biltstraat. Hij opende beide zaken samen met zijn broer Dimitri Bruggemann. Beide broers zitten al van jongs af aan in de horeca, maar zijn wel allebei hun eigen kant opgegaan. Na tien jaar allebei iets anders te doen, stonden de broers toch weer samen in de keuken. Sinds 1 juli dit jaar is ook David’s tweede Aandacht voor Eten geopend in Wijk bij Duurstede, in samenwerking met Laura Meyer.

In de keuken van Aandacht voor Eten en Gastrobar Aandacht staat de Italiaanse keuken centraal. De wijnen worden hier geïmporteerd vanuit hun eigen jonge bedrijf Davini Wines. De broers zien de Gastrobar als het kleine zusje van Aandacht voor Eten en als een soort buurtcafé waar iedereen de hele dag terecht kan; voor de borrel, voor lunch en diner. De hele dag genieten van goed eten!

De grote droom van David is het openen van een hotel. Niet druk in de stad, maar ergens op de Veluwe of in de Betuwe. In ieder geval in een rustige streek. En uiteraard met een goed restaurant!

David Brüggemann beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment chef bij Aandacht voor Eten en Gastrobar Aandacht, beiden in Utrecht.”

Wat is je signature dish? “Bijna alle soorten pasta kun je omschrijven als mijn signature dish. Maar van de eenvoudige ben ik het meeste fan; carbonara, arrabiata, vongole.”

Wat is je favoriete keuken? “De Italiaanse keuken is mijn favoriet.”

Meer van David Brüggemann

Op de BookDinners pagina van chef David Brüggemann vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je David vinden op Instagram en Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van Aandacht voor Eten: Instagram, Facebook en hun website en Gastrobar Aandacht: Instagram, Facebook en hun website.