Donny van Norde

Over Donny van Norde

Biografie

Donny van Norde (1991) is de Chef bij Bistrobar Indonesia (by Agus Hermawan & Ron Blaauw) te Haarlem. Hij leidt de keuken sinds augustus 2018 en is een chef met echte INDO-roots. Zijn ouders hebben een succesvolle toko/restaurant (Tante Lien’s) te Maarssen. Zodoende werd hij al op jonge leeftijd geïnfecteerd met het horeca-virus en met de Indonesische keuken.

Rechtstreeks vanuit de keuken van Agus (RON Gastrobar Indonesia te Ouderkerk a/d Amstel) is Donny naar de keuken van Bistrobar Indonesia verhuisd. Maar met een indrukwekkend CV nog voordat hij bij Agus begon.

Donny heeft zijn eigen stijl ontwikkeld door de smaken van Agus te combineren met de technieken die hij heeft geleerd bij o.a. ’t Amsterdammertje (*) en de bijna-buren van Bistrobar Indonesia De Bokkedoorns (**) te Overveen. Denk hierbij aan onder andere authentieke West-Javaanse smaken, maar dan uitgevoerd en gepresenteerd middels moderne kooktechnieken. Modern Indonesian Cuisine, zo u wil.

Donny van Norde beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Op dit moment ben ik chef bij Bistrobar Indonesia.”

Wat is je signature dish? “Mijn Signature Dish is voor wat betreft de Indische keuken de Daging Blado; In sambal gegaarde kalfssukade met diverse bereidingen van zoetzure wortel en abon sapi. Maar om een voorbeeld te geven van mijn gedurfde Frans-Indische combinaties is er ook mijn krokant gebakken kalfszwezerik met een saus van steranijs en een boemboe-crème van sereh, laos, limoenblad, gember en rode peper.”

Wat is je favoriete keuken? “Met mijn roots en ervaring is het niet vreemd dat mijn favoriete keukens de Indische en klassieke Franse zijn. Dit zie je ook terug op de menukaart van de Bistrobar.”

Meer van Donny van Norde

Op de BookDinners pagina van chef Donny van Norde vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook vind je meer informatie over Bistrobar Indonesia op Instagram, Facebook en hun eigen website.