Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en cultuur, zowel nationaal als internationaal, op de kaart zet

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet, in zowel binnen- als buitenland. De beweging biedt een platform aan alle koks in Nederland die de visie van Dutch Cuisine uitdragen: bewuster, gezonder en met smaak koken vanuit onze Nederlandse identiteit.

Dutch Cuisine ziet de Nederlandse chefs als haar belangrijkste ambassadeurs en change-agents. Zij kunnen het gedachtegoed uitdragen en de verhalen vertellen. Ze zijn de vernieuwers van nu en de ontdekkers van de toekomst. Nederlandse chefs als Jonnie Boer, Niven Kunz, Luc Kusters, Albert Kooy, Jim de Jong, Jef Schuur en Leon Mazairac omarmen Dutch Cuisine en laten zien waar onze Nederlandse keuken rijk aan is.

De chefs van de aangesloten restaurants bij Dutch Cuisine koken met respect voor de seizoenen. Daarbij wordt rekening gehouden met de herkomst van ingrediënten en de puurheid van de natuur. Zo spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Ontdek Dutch Cuisine, laat je verrassen en ben meteen duurzaam bezig. Naast thema’s zoals no-waste, klimaat impact, liever lokaal en gezondheid maakt Dutch Cuisine zich ook hard voor ‘true-pricing’ voor boeren, producenten maar ook voor chefs. Hiermee zet Dutch Cuisine de eerste stappen voor een duurzamere horeca!

Neem snel een kijkje in de restaurantgids van Dutch Cuisine op BookDinners en reserveer een tafeltje bij de Dutch Cuisine restaurants. Daarnaast is Dutch Cuisine ook actief op Facebook en Instagram. Bezoek ook zeker hun website.

De lijstjes van Dutch Cuisine kun je alleen volgen met een BookDinners profiel. Heb je nog geen profiel? Maak hieronder in 20 seconden snel je profiel aan en bezoek daarna direct de pagina van Dutch Cuisine!