Emiel Bijpost

Over Emiel Bijpost

Biografie

Emiel Bijpost, geboren (1976) en getogen in Schagen, is al 18 jaar werkzaam als chefkok voor Brasserie van Baerle. Met zijn ervaring en kennis weet hij al jarenlang super mooie en lekkere Franse gerechten op de kaart te zetten samen met zijn souschef Christian Hooiveld. 

Brasserie van Baerle is een modern-klassiek restaurant met een internationaal profiel. Van Baerle is niet meer weg te denken als lunch- en dinerplek in Amsterdam. De menukaart is gebaseerd op de Franse keuken. Van Baerle staat verder bekend om zijn compacte wijnkaart, welke veel is geprezen om zijn niveau en toegankelijkheid.

Emiel Bijpost beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment al 18.5 jaar chef van Brasserie van Baerle.”

Wat is je signature dish? “Bouillabaisse met rouille is mijn signature dish.”

Wat is je favoriete keuken? “Als ik echt moet kiezen, is de Franse keuken wel echt favoriet. Maar ik moet ook zeggen dat ik van alle kookstijlen houd. Het is net waar ik zin in heb.”

Meer van Emiel Bijpost

Op de BookDinners pagina van chef Emiel Bijpost vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Emiel Bijpost vinden op Instagram en Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van Brasserie van Baerle: Instagram, Facebook en hun website.