&

Inan Sahin

Biografie

Inan Sahin kreeg de liefde voor de keuken al vroeg. Zelfs het behalen van zijn ‘P’ in sociologie kon hem niet weghouden uit de keuken. Hij besloot het over een andere boeg te gooien en ging op zoek naar een kans om in de keuken te groeien. Deze kans kreeg hij toentertijd bij D’Vijff Vlieghen.

In de jaren die daar op volgden, heeft Inan Sahin veel ervaring opgedaan in de keuken. Hij was Sous Chef de Hotel bij De L’Europe en Executive Chef bij Screaming Beans en Floor17Bij Floor17 wordt er veel gewerkt met Hollandse producten en specerijen uit alle windstreken van de wereld, wat ook Inan Sahin’s algehele kookstijl typeert. Zijn favoriete specerijen zijn komijn en sumak.

Na Floor 17 richtte Inan Sahin zich als Concept Developer bij Apollo Hotels op compleet nieuwe restaurant concept ontwikkeling en invulling. Op dit moment is hij Executive Chef bij Bodon, La Grande Brasserie en The Harbour Club Amsterdam Zuid in het Apollo Hotel Amsterdam. Omdat Inan Sahin veel verschillende concepten aanstuurt, heeft hij veel kennis van verschillende keukens.

Inan Sahin beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment Executive Chef bij Bodon, La Grande Brasserie en The Harbour Club Amsterdam Zuid in het Apollo Hotel Amsterdam, A Tribute Portfolio Hotel.”

Wat is je signature dish? “Ik heb er natuurlijk meerdere omdat ik totaal verschillende concepten aanstuur. In Bodon, La Grande Brasserie is dat toch wel de Canard á la presse. Een gerecht wat pure ambacht en kwaliteit van product uitstraalt.”

Wat is je favoriete keuken? “De mediterraanse. Spaanse Tapas, Italiaanse antipasti, Turkse Mezze etc. als er maar veel verschillende kleine gerechten op tafel staan zodat je veel kan proeven.”

Meer van Inan Sahin

Op de BookDinners pagina van chef Inan Sahin vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Inan Sahin vinden op Instagram en Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van Bodon (Instagram, Facebook en hun website) en The Harbour Club Zuid (Instagram, Facebook en hun website).