Julius Jaspers

Over Julius Jaspers

Biografie

Julius Jaspers noemt het bijna een afwijking, maar hij is al sinds kinds af aan bezig met eten. Op de middelbare school verdiende hij al wat bij met koken en na zijn eindexamen vertrok hij naar Frankrijk. Daarna wist hij dat hij door wilde gaan in de wereld van heerlijk eten.

Na ruim tien jaar koken, winkels, catering, restaurants en beuren, heeft Julius Jaspers zich zo’n twintig jaar beziggehouden met Studio Bazar: het familiebedrijf van familie Jaspers. Toch kon Julius Jaspers het koken niet vergeten, waarna vele kookboeken en maar liefst 370 afleveringen Topchef en MasterChef volgden.

Julius Jaspers opende drie restaurants met companion Bert van der Lede: Julius Bar & Grill en twee Happyhappyjoyjoy vestigingen in Amsterdam. Inmiddels heeft Julius Jaspers zich iets teruggetrokken van zijn zaken en houdt hij zich bezig met andere projecten die al lange tijd lonkten.

Julius Jaspers beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Wat is je signature dish? Meatloaf. Dit gerecht wordt ook het meest gemaakt uit mijn kookboeken.

Wat is je favoriete keuken? Ik heb een enorme liefde voor de Oriëntaalse keuken, maar kom toch altijd weer terug bij de klassieke Franse keuken.

Meer van Julius Jaspers

Op de BookDinners pagina van chef Julius Jaspers vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Julius Jaspers vinden op Instagram en Facebook en heeft hij een eigen blog op zijn website.