Maik Kuijpers

Over Maik Kuijpers

Biografie

Op jonge leeftijd was Maik Kuijpers al vastbesloten om een chefkok te worden. Veertien jaar lang kookte hij bij De Librije***. Hij won diverse prijzen waaronder de Zilveren Champignon, NK Jonge koks, NK koks en Wynand Vogel Bokaal.

Maik Kuijpers liep stage bij bekende restaurants zoals The Fat Duck en Berasategui. Hij verliet De Librije*** in 2017 en ontwikkelde het horecaconcept Carstens. Met Carstens wordt een brug geslagen tussen het stadsleven en producten uit boerengebieden en visserijen. Carstens Amsterdam is een brasserie waar gewerkt wordt met ingrediënten van Nederlandse bodem.

Maik Kuijpers beter leren kennen

Wij vroegen onze smaakmaker Maik Kuijpers iets meer over zichzelf te vertellen.

Wat is je favoriete keuken? De eerlijke en simpele keuken. Puur gebruik maken van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Wat is je signature dish? De Hollandse garnalencocktail in een krokante kropsla. Daarnaast is de zacht gegaarde varkenswang in jus van het Baambrugsbig met stamppot van Opperdoezer Ronde, zure room en dragon zijn kenmerkend gerecht.

Meer van Maik Kuijpers

Op de BookDinners pagina van chef Maik Kuijpers vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ten slotte kun je de stadse brasserie Carstens vinden op Instagram en hun eigen website.

De lijstjes van Maik Kuijpers kun je alleen volgen met een BookDinners profiel. Heb je nog geen profiel? Maak hieronder in 20 seconden snel je profiel aan en bezoek daarna direct de pagina van Maik Kuijpers!