Patrick Brugman

Over Patrick Brugman

Biografie

Patrick Brugman heeft verschillende sterrenrestaurants op zijn CV staan en werkt sinds 2014 als chefkok bij In Den Doofpot in Leiden. Verwacht bij Brugman geen tierlantijnen op je bord, maar vooral goede smaken. Hij presenteert Franse gerechten op zijn manier en probeert zijn gerechten en het niveau waarop hij kookt altijd te verbeteren.

Bij In Den Doofpot heeft Patrick Brugman de leiding over vijf koks met wie hij continue op zoek is naar verrassende smaakcombinaties, de mooiste en lekkerste ingrediënten en nieuwe ontwikkelingen op culinair gebied.

In Den Doofpot is een charmant oud pand in het centrum van Leiden. Je kunt hier terecht voor lunch en diner. Ook biedt het restaurant een rondvaart op de IDD sloep. De schipper vaart de gasten door de prachtige grachten van Leiden. Tijdens deze rondvaart kan men genieten van een hapje en een drankje, waarna er wordt aangemeerd en er gegeten kan worden in In Den Doofpot.

Patrick Brugman beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment chef van restaurant In Den Doofpot in Leiden.”

Wat is je signature dish? “Bereidingen van watermeloen, feta, basilicum en tomaat.”

Wat is je favoriete keuken? “Ik heb niet zozeer een favoriete keuken. Het bereiden van mooie producten en gerechten komt wat mij betreft uit het hart, niet uit een specifieke keuken. Ik kook waar u en mijn gasten zin in hebben en wat het seizoen levert aan producten en inspiratie. Soms worden die gerechten geschaard onder bijvoorbeeld de Aziatische of Franse keuken, gerechten uit mijn menu hebben raakvlakken met recepten uit de hele wereld. Echter, het begrip wereldkeuken vind ik te vaag om mijn stijl adequaat te beschrijven. Mijn gerechten moeten een lust voor het oog en de mond zijn. Dat gevoel probeer ik de gast tijdens zijn of haar visite aan ons te geven.”

Meer van Patrick Brugman
Op de BookDinners pagina van chef Patrick Brugman vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Patrick Brugman vinden op Instagram en Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van In Den Doofpot: Instagram, Facebook en hun website.