Peter Gast

Over Peter Gast

Biografie

Peter Gast is opgegroeid op het platteland. Zijn ouders waren vaak aan het werk waardoor Peter de avondmaaltijd bereidde. Hij heeft een moeilijke weg af moeten leggen voordat hij een culinaire inslag heeft kunnen maken. Als jongeman werd hij tijdens zijn opleiding in Londen gechoqueerd. “De manier waarop mensen met elkaar communiceerden was geen teamprestatie”, zegt hij. “Iedereen schreeuwde en gooide met spullen”. Peter was zo gestrest onder de omstandigheden waardoor hij zelfs een kreeft kookte in de magnetron.

Deze ervaring heeft Peter verandert op een indrukwekkende manier. Nadat hij is teruggekeerd in Nederland heeft hij zijn eigen restaurant ’T Schulten Hues* (2002-2018) in Zutphen opgezet. Op het menu stonden gerechten vol kruiden en bloemen afkomstig van zijn eigen kruidentuin. Dit is hem beloond met een Michelin ster.

Als volgende stap opende hij restaurant Graphite in 2018. Een indrukwekkende plek dat ruimte biedt voor een clubsetting met gedimd licht, gerechten vol speciale smaken en wijnen. Je komt er pas binnen met een QR-code na het maken van een boeking.

Peter Gast beter leren kennen

Wij vroegen onze smaakmaker Peter Gast iets meer om over zichzelf te vertellen

Wat is je signature dish? De Groententuin. Een gerecht met groenten, kruiden en bloemen uit zijn eigen bio tuin.

Wat is je favoriete keuken? De Aziatische keuken vind ik erg prettig. Een enorme diversiteit aan prachtige smaken. Een keuken vol details.

Meer van Peter Gast

Op de BookDinners pagina van chef Peter Gast vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ten slotte kun je restaurant Graphite vinden op Instagram, Facebook en de website. Bezoek ook zeker zijn eigen Instagram.

De lijstjes van Peter Gast kun je alleen volgen met een BookDinners profiel. Heb je nog geen profiel? Maak hieronder in 20 seconden snel je profiel aan en bezoek daarna direct de pagina van Peter Gast!