Priscilla van der Voort

Over Priscilla van der Voort

Biografie

Priscilla van der Voort is sinds 2007 werkzaam in de horeca. Ze begon als gastvrouw en sinds 2012 is ze werkzaam als sommelier. Priscilla is vinologe en Sommelier ASI (internationaal erkend sommeliersdiploma). Priscilla is op dit moment hoofdsommelier bij Restaurant Waterproef in Den Haag. Eerder werkte ze bij Hofstede Meerzicht en Rijsel. 

Restaurant Waterproef staat bekend om zijn uitmuntende wijn-spijs combinaties. Samen met chef Bob Staal verrast Priscilla hun gasten telkens weer. Priscilla selecteert bij de gerechten wijnen aan de hand van de basissmaken zoet, zuur, bitter, zout en umami. Daarna proeft ze de wijnen in combinatie met het gerecht. De echte wijnliefhebbers en andere fijnproevers kunnen dan ook hun hart ophalen bij Waterproef!

Als je Priscilla vraagt waar haar passie/liefde voor het sommeliervak is ontstaan, zegt ze volmondig dat dat is begonnen bij wijn. Ze heeft tijdens haar stageperiode bij Hofstede Meerzicht veel geleerd van maître/sommelier Sermad Wartan en zijn passie overgedragen. 

Priscilla van der Voort beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmakers om iets meer over zichzelf te vertellen.

Wat is je favoriete wijn? Je kan mij wakker maken voor champagne! Thuis heb ik altijd Chenin Blanc en Cabarnet Franc in huis, beide wijnen uit de Loire. Deze wijnen hebben structuur en goede zuren en vervelen daarom nooit.”

Welke wijnspijs combinaties heb je mede mogelijk gemaakt? “Ten eerste zacht gegaarde lamsnek met Sambai azijn, tomatenbouillon, bundelzwammen en een crumble van tomaat en canihua. Hierbij schenk ik een rode wijn uit Noord-Oost italië uit het gebied Friuli. Gemaakt van een inheems druivenras ‘Refosco dal Peduncolo rosso’ Een wijn met een vrij hoge zuurgraad wat belangrijk is voor bij de zuren van tomaat en azijn. Daarnaast is het een vrij kruidige en aardse wijn. Dat aardse is weer heel fijn bij de bundelzwammetjes en het peperige karakter van de Refosco bij de Lamsnek.

Daarnaast gebrande Zeebaars gelakt met pure gember siroop rauwe bokchoi, avocado, zwarte quinoa en dashi mayonnaise. Hierbij schenk ik een wijn uit de Saar gemaakt van de Weissburgunder. Een moderne stijl Weissburgunder met houtrijping waardoor de wijn wat meer spicey is. Dat spicey karakter is heel fijn met de gember. Daarnaast fluwelig wat weer heel fijn is met de delicate smaak van de zeebaars.”

Meer van Priscilla van der Voort

Op de BookDinners pagina van chef Priscilla van der Voort vind je haar favoriete restaurants voor goede wijnen en/of wijnspijs-combinaties. Neem via de button hieronder snel een kijkje op haar BookDinners profiel. Ook vind je Priscilla van der Voort op Instagram. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van restaurant Waterproef (Instagram, Facebook en hun website).