Thomas Voets

Over Thomas Voets

Biografie

Thomas Voets is afkomstig uit Eindhoven. Hij is een autodidact die zijn kennis door zelfstudie, en los van iedere begeleiding door een educatieve organisatie of opleiding, heeft verkregen. Hij heeft ervaring opgedaan bij verschillende restaurants in binnen- en buitenland, zoals in Amsterdam bij de Wilde Zwijnen en Bistrot Neuf. 

Inmiddels werkt hij als Chef de Cuisine bij Auberge Jean & Marie in Amsterdam. Auberge Jean & Marie is een restaurant en wijnbar waar gasten genieten van vakmanschap uit de keuken, wijnkelder en bediening. De naam Auberge zegt het al: onze zaak is als een herberg. Hier zijn gasten welkom voor lunch, diner en borrel, is de sfeer ontspannen en comfortabel en het eten en drinken van hoog niveau.

De drempel is laag, de prijzen zijn eerlijk en een avond uit heeft geen eindtijd. De Auberge is als thuiskomen bij Jean & Marie, de Francofiele alterego’s van Jan Grijspeere en Marije Bremer.

Chef de Cuisine Thomas creëert samen met de beide eigenaren imponerende en uitgebalanceerde gerechten gebaseerd op de klassieke Franse keuken, waarbij de jarenlange ervaring gebruikt wordt om de jaren ‘70-‘80 klassiekers te vertalen naar gerechten van nu. Maar altijd zit daar die nostalgische toets van de grote chefs van weleer in.

Thomas Voets beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment Chef de Cuisine bij Auberge Jean & Marie in Amsterdam.”

Wat is je signature dish? Gevogelte! Wilde Hollandse houtduif, bloedworst, pommes fondantes, meiraap, haricots verts, morielje en gevogeltejus. Daarnaast is een van mijn hobby’s worsten maken. Dit doe ik graag in combinatie met goed gezelschap van andere chefs en culinaire types, en natuurlijk met een inspirerend goed glas wijn. Onze huisgemaakte bloedworst is door iedereen geliefd en wordt alom geroemd.”

Wat is je favoriete keuken? “Mijn favoriete keuken is de Franse keuken!”

Meer van Thomas Voets

Op de BookDinners pagina van chef Thomas Voets vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van Auberge Jean & Marie (Instagram, Facebook en hun website).

De lijstjes van Dennis Middeldorp kun je alleen volgen met een BookDinners profiel. Heb je nog geen profiel? Maak hieronder in 20 seconden snel je profiel aan en bezoek daarna direct de pagina van Dennis Middeldorp!