Bezorgen en afhalen 

Extra omzet genereren in deze periode? Dé tips voor het juist inrichten van de bezorg- of afhaal mogelijkheden van je restaurant

Tips & adviezen om het juist in te richten

Afhalen en bezorgen voor je restaurant

In de nieuwe samenleving is het met alle maatregelen niet meer mogelijk om op de ‘normale’ manier omzet te maken. Hierdoor kiezen restaurants er massaal voor om afhaal- en/of bezorgopties aan te bieden aan hun gasten. Voor veel restaurateurs een nieuwe service die zij nog niet eerder aanboden. Wat zijn de mogelijkheden en hoe richt je dit goed in voor maximaal rendement? Wij adviseren je graag en zetten de mogelijkheden op een rijtje!

3 smaakjes over afhalen en bezorgen

De mogelijkheden voor jouw restaurant

1. Bezorging door Deliveroo, Uber Eats of Thuisbezorgd

In de grote steden is het mogelijk om de bezorging volledig uit te besteden. Deze partijen regelen het bestelproces en verzorgen de bezorging. Jij profiteert van hun bereik en hoeft enkel de gerechten klaar te maken, de rest regelen zij. De commissiekosten hiervoor bedragen ongeveer 30%. Bekijk snel of deze partijen actief zijn in jouw omgeving!

2. Bestellen bij Thuisbezorgd, zelf bezorgen of afhalen

Niet gevestigd in de grote steden, je bezorging liever zelf regelen of laten afhalen? Dat kan bij Thuisbezorgd. Het grote voordeel hiervan is dat de commissie dan 13% is en dat je nog steeds profiteert van het bereik van Thuisbezorgd. Je zult wel zelf je bezorging moeten regelen!

3. Organiseer het zelf op je website

Je kunt een eigen module op je website zetten waarmee gasten die jouw website en restaurant al weten te vinden, een bestelling kunnen plaatsen. Het voordeel t.o.v. bovenstaande opties is dat je geen commissie betaalt. Je profiteert daarentegen niet van het grote bereik van deze partijen. Daarnaast moet je zelf de bezorging regelen of de bestellingen laten afhalen. Mogelijkheden om dit goed in te richten zijn:

 • Foodticket.nl: webshop & app voor €1,50 per dag
 • Resengo heeft voor haar klanten een gratis take-away module gelanceerd

Gratis advies voor jouw restaurant?

In een 30 min. adviesgesprek geven onze adviseurs je graag tips & tricks over het slim inzetten van jouw afhaal- en bezorg opties. Daarnaast maken ze je klaar om op de juiste manier reserveringen te ontvangen zodra de horeca opent.

Met onze 5 tips voor bezorgen en afhalen

Breng het onder de aandacht

  1. Maak een keuze uit bovenstaande opties
  2. Zorg ervoor dat je op je homepage en social media kanalen laat zien wat je doet. Je gasten moeten weten wat bij jou de mogelijkheden zijn
  3. Heb jij een Facebook bericht over bezorgen of afhalen? Zet dit bericht vast bovenaan je pagina
  4. Meld je gratis aan bij het nationale initiatief waarkanikafhalen.nl of één van de andere initiatieven
  5. Neem contact op met influencers, bloggers, lokale bladen of andere mediapartners om jouw opties onder de aandacht te brengen