Bob Staal

Over Bob Staal

Biografie

Bob Staal wist al op jonge leeftijd dat zijn passie in de keuken lag. In de jaren die volgden, liep Bob verschillende koksopleidingen succesvol door. Tijdens deze opleidingen had hij leerzame stages bij restaurant Lemongrass, Grand hotel Huis ter Duin en Restaurant Waterproef, waar hij de basis voor zijn carrière heeft gelegd.

Na ervaring opgedaan te hebben als Chef de Partie bij Niven in Rijswijk en als Junior Sous Chef bij Central Park by Ron Blaauw in Voorburg, keerde hij in 2015 terug bij Restaurant Waterproef. Hier is Bob Staal inmiddels ruim 3,5 jaar Executive Chef Kok, waar hij iedere dag met liefde en passie zijn culinaire hoogstandjes op tafel tovert.

Restaurant Waterproef staat bekend om zijn uitmuntende wijn-spijs combinaties. Samen met sommelier Priscilla verrast Bob Staal hun gasten telkens weer. De echte wijnliefhebbers en andere fijnproevers kunnen dan ook hun hart op in dit sfeervolle restaurant in Den Haag.

Bob Staal beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben momenteel Executive Chef bij Restaurant Waterproef in Den Haag.”

Wat is je signature dish? “Mijn signature dish is toch wel een zacht gegaarde lamsnek. Ik bereid deze met een Sambai azijn, tomatenbouillon, buidelzwammen en een crumble van tomaat en canihua.

Onze sommelier Priscilla schenkt hier een rode wijn uit Noord-Oost italië uit het gebied Friuli bij. Gemaakt van een inheems druivenras ‘Refosco dal Peduncolo rosso’ Een wijn met een vrij hoge zuurgraad wat belangrijk is voor bij de zuren van tomaat en azijn. Daarnaast is het een vrij kruidige en aardse wijn. Dat aardse is weer heel fijn bij de bundelzwammetjes en het peperige karakter van de Refosco bij de Lamsnek.

Wat is je favoriete keuken? “Ik heb meerdere favoriete keukens, maar op dit moment ben ik enorm gecharmeerd van de verfijnde Aziatische/Chinese keuken.”

Meer van Bob Staal

Op de BookDinners pagina van chef Bob Staal vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook vind je Bob Staal op Instagram. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van restaurant Waterproef (Instagram, Facebook en hun website).