Fedor Kok

Over Fedor Kok

Biografie

Fedor Kok is nog vrij jong, maar heeft in de afgelopen jaren al een behoorlijke carrière opgebouwd. Met zo’n achternaam kan dat natuurlijk ook niet anders!

Als 15-jarige jongen begon Fedor Kok als afwasser zijn horecacarrière. Al werkend in de keuken wist hij het direct, hij wilde chef-kok worden. Fedor besloot om de middelbare hotelschool te doen en werkte tijdens deze jaren ook voor het partycateringbedrijf van Ramon Beuk.

De cateringwereld beviel Fedor Kok wel en hij besloot zijn eigen cateringbedrijf ‘Ik kook bij jou’ op te richten. Doordat hij op vroege leeftijd zijn eigen bedrijf begon, miste hij echter wel een echte leermeester die hem tot het hoogste niveau kon brengen. Hij sloot daarom regelmatig aan bij andere keukens, zoals De Librije***, restaurant Niven* en restaurant Noma** in Kopenhagen.

In 2016 begon zijn avontuur bij Bistrobar Berlin. Eigenaren Frank Goossens en Thijs van Gasten zochten een enthousiast keukenteam waar alles kan en niets te gek is. Fedor werd benaderd en twijfelde geen moment. Hij wilde weer in een vast team werken, waarin hij dagelijks in de keuken staat. Hij werd aangenomen als zelfstandig kok en werkte zich binnen een jaar op van sous-chef tot chefkok en uiteindelijk tot Executive chef.

Inmiddels is naast Bistrobar Berlin ook Bistrobar Bankoh geopend en is Fedor Kok Executive chef van beide restaurants. Op korte termijn hoopt Fedor Kok een derde zaak te openen, wat zijn eigen zaak wordt.

Fedor Kok beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben momenteel werkzaam als Executive chef bij Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh.”

Wat is je signature dish? “Mijn signature dish is de kabeljauwkop. Dit gerecht is ontstaan vanuit het feit dat de oceaan niet optimaal benut wordt. Alleen de perfecte filets worden geserveerd, terwijl de kabeljouwkop voor mij het mooiste stukje vlees van de vis is! Na een uitgebreid recept en voorbereiding serveer ik de kabeljauwkop met een cremeux van groene appel en limoen, Skyr en een jus van krokante zuurkool.”

Wat is je favoriete keuken? “Ik heb geen specifiek favoriete keuken. Wel houd ik er van wanneer de handtekening van de chef op het bord zichtbaar is. Niet te veel poespas op het bord, maar mooie smaken en ingrediënten waarin de tijd en plaats waarin je je bevindt zichtbaar is.”

Meer van Fedor Kok

Op de BookDinners pagina van chef Fedor Kok vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Fedor Kok kun je ook terugvinden op Instagram. Kijk ook voor meer informatie over Bistrobar Berlin (Facebook, Instagram of website) of Bistrobar Bankoh (Facebook, Instagram of website).