Freek Dekker

Over Freek Dekker

Biografie

Chef Freek Dekker is begonnen als Chef de Partie bij het toentertijd tweesterrenrestaurant Restaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man hebben in 2012 de jaarlijkse strijd om de Zilveren Oester gewonnen. Na Restaurant Ciel Bleu is Freek begonnen als Pastry Chef bij Zwethheul. Ook was hij chefkok bij The Suicide Club in Rotterdam.

Inmiddels heeft Freek Dekker ook ervaring als chefkok bij Ayla en Biergarten op zijn naam staan; beiden in Rotterdam. Bij Ayla geniet je van heerlijke tapas gerechtjes geserveerd op de originele Spaanse manier. Bij Biergarten Rotterdam vind je gerechten van de charcoal grill. Het menu is geïnspireerd door de Zuid-Amerikaanse keuken en bereid met ingedriënten van de hoogste kwaliteit. Sinds begin dit jaar werkt Freek Dekker als executive chef bij Koninklijke Spido BV.

Lees hier een interessant interview met Freek Dekker!

Freek Dekker beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment chef bij Ayla en Biergarten Rotterdam.”

Wat is je signature dish? “Bij Ayla is mijn signature dish saffraan risotto met konijnstoof langoustines en zwarte knoflook. Bij The Suicide Club sechuan buikspek en bij Biergarten avocado witte-bonencrème met gerookte amandel.”

Wat is je favoriete keuken? “Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken.”

Meer van Freek Dekker

Op de BookDinners pagina van chef Freek Dekker vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Freek Dekker vinden op Instagram. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van Ayla (Instagram, Facebook en hun website) en Biergarten Rotterdam (Instagram, Facebook en hun website).