&

Karl van Baggem

Biografie

Van jongs af aan heeft Karl altijd in de keuken willen staan, ondanks dat hij dit niet van huis uit heeft meegekregen. Daarnaast is Karl ook dol op uit eten gaan. Hij laat zich dan graag verwennen, maar is daarnaast altijd bezig met de doorvertaling naar zijn eigen zaak. Het is voor hem van belang om te zien wat er in de markt gebeurt. 

Ooit begon Karl bij Restaurant Duurstede in Wijk bij Duurstede en het prestigieuze Amstel Hotel in Amsterdam. Auguste in Maarssen was zijn eerste eigen restaurant, waarvoor hij in 2015 met een Michelin ster werd bekroond. In datzelfde jaar werd hij door Gault & Millau uitgeroepen als Nederlandse Culinaire Belofte van het jaar. 

Na restaurant Auguste werd hij Patron Cuisinier van de Hoefslag en behaalde ook daar al snel een Michelin Ster. Over zijn ster destijds was Karl nuchter: “Ik doe mijn eigen ding en als ik daarmee een ster krijg, is dat mooi meegenomen. Ik vind het belangrijker dat mijn gasten tevreden zijn.”

Karl opende in 2011 Restaurant OpBuuren in Maarssen. Hier gaat hij voor een persoonlijke, ongedwongen aanpak en het verrassingselement. Door de open keuken is er ruimte voor interactie tussen de chef en zijn gasten. Inmiddels heeft ook OpBuuren, met prachtige locatie aan De Vecht, alweer een mooie vermelding in de Gault & Millau gids!

“Ik kook impulsief en werk het liefst met dagverse ingrediënten. Hiervoor ga ik vier keer per week naar de grossier. Ik vind het belangrijk om zelf mijn groenten uit te zoeken. Het werkt ook inspirerend: ik zie wat er is en bedenk dan ter plekke wat ik ermee kan doen.”

Karl van Baggem beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? Restaurant OpBuuren in Maarssen

Wat is je signature dish? Ik ben groot liefhebber van Truffel en Kaviaar – mijn signature dishes zijn niet voor niets de Truffel Risotto, Truffel Penne Pasta en Truffel Ei. Hier zie je hoe ik mijn Truffel Ei bereid.

Wat is je favoriete keuken? De Franse keuken.

Meer van Karl van Baggem

Op de BookDinners pagina van Karl vind je zijn favoriete restaurants. Neem er snel een kijkje via onderstaande button! Ook kun je Karl van Baggem vinden op Instagram en Facebook. Meer over zijn restaurant OpBuuren vind je op Facebook, Instagram en op hun website.