Marcus Schmidt

Over Marcus Schmidt

Biografie

“Eigenlijk is mijn moeder schuldig aan dat ik kok ben geworden,” zegt chefkok Marcus Schmidt. Zijn ouders hebben samen hard gewerkt en waren meestal laat thuis, waardoor hij vaak voor het eten zorgde. Zo werd dan ook besloten dat “Kok” het juiste beroep voor Marcus was.

Marcus heeft zijn koksopleiding in Duitsland gedaan, waarna hij twee jaar voor “Borussia Dortmund” heeft gekookt. Daarna gingen de deuren van de Michelinkeukens voor hem open. Eerst in Aken en daarna in Neurenberg.

In 1993 ontmoette hij zijn vrouw Pascalle. Als kleine tussenstop haalde hij in 1995 zijn “Meestertitel” en in 1996 opende hij samen met Pascalle hun kleine Herberg op de markt in het pittoreske dorp Stevensweert, genaamd Herberg Stadt Stevenswaert. Sinds 2008 hebben ze een Bib Gourmand van Michelin en zijn daarmee het restaurant in Limburg die dit culinaire uithangschild het langste mogen vertegenwoordigen. Tegenwoordig worden ze niet alleen gesteund door een gezellig jong team, maar staan ook hun twee zonen (Lars en Oscar) in de zaak.

Marcus zijn keukenstijl is op basis van de Franse keuken met moderne invloeden. Ze hebben iedere week een nieuwe menukaart met seizoensprodukten uit de buurt en uit hun groentetuin.

Marcus Schmidt beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben chef bij Herberg Stadt Stevenswaert.”

Wat is je signature dish? “Dat zijn mooie gerechten (zowel klassiek als modern) van Limburgse Asperges; Kabeljauwfilet gegaard op 56 graden met een Panna Cotta van Limburgse asperges, Miso-mayonaise, caviar van soja sauce. Of zomergerechten van Oosterschelde kreeft: Oosterschelde kreeft met tuinbonen uit eigen tuin, mousseline van zeekraal, sauce van rode port en gezouten boter.”

Wat is je favoriete keuken? “Mijn favoriete keuken is de Franse keuken.”

Meer van Marcus Schmidt 

Op de BookDinners pagina van chef Marcus Schmidt vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Marcus Schmidt vinden op Facebook en Instagram. Ook vind je meer informatie over zijn restaurant, Herberg Stadt Stevenswaert, op Facebook en hun eigen website.