Mathijs Jacobs

Over Mathijs Jacobs

Biografie

Chef Mathijs Jacobs, opgeleid in de klassieke keuken, is momenteel chef en eigenaar van De Beejekurf in Venray. Hij werkte onder meer bij Onder de Boompjes* in Overloon onder René Brienen en als sous-chef bij Hof van Deurne in Deurne en Valuas* in Venlo. 

In 2009 begon hij als chef in De Beejekurf, om de zaak 4 jaar laten in 2013 over te nemen.

Matthijs is een ambachtelijke kok en maakt vrijwel alles in eigen keuken. Kwaliteit, versheid, herkenbaarheid van het product en gebruik van veel regionale producten zijn uitgangspunten bij alles wat op het bord komt. Hij vindt het belangrijk dat achter een gerecht een gedachte of goed verhaal zit. Iets wat hij tegen is gekomen tijdens zijn reizen, of gewoon in de buurt. Denk hierbij aan de groenten uit de volle grond van Boer Henk. Daarbij is de nostalgie voor Matthijs ook een inspiratiebron, waardoor hij graag smaken van vroegen in zijn gerechten verwerkt.

De Beejekurf is lid van Jeunes Restaurateurs, de vereniging van jonge Europese toprestaurateurs. Daarnaast is De Beejekurf aangesloten bij FoodLab Limburg. Dit is een centrum waar bedrijven en scholen samenwerken. Dit innovatieve vakmanschap heeft als taak om leerlingen enthousiast te maken voor het prachtige horecavak. 

Mathijs Jacobs beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Wat is je signature dish? “Een echte signaturen dish ben ik momenteel voor ons tienjarig jubileum aan het ontwikkelen. Volgens onze gasten mag de krokant gebakken zwezerik nooit meer van de kaart! Daarnaast kook ik graag met lokale producten, zoals asperges, ree geleverd door de jager op de Peel en honing van mijn vader die imker is.

Wat is je favoriete keuken? “Mijn favoriete keuken is de keuken waar de passie van het bord knalt en ook merkbaar is in de hele zaak! En dan met een goed glas champagne als aperitief, een mooie fles witte wijn bij de eerste gerechten en een dijk van een rode wijn als afsluiter bij het hoofdgerecht. Dan kan mijn avond niet meer stuk!”

Meer van Mathijs Jacobs

Op de BookDinners pagina van chef Mathijs Jacobs vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Mathijs Jacobs vinden op Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van De Beejekurf (Instagram, Facebook en hun website).