Melchor Soto Fernandez

Over Melchor Soto Fernandez

Biografie

Melchor Soto Fernandez heeft al vanaf jongs af aan een voorliefde voor de hospitality en keuken. Geïnspireerd werd Melchor door zijn moeder, ooms en tantes, waarmee hij als kind veel tijd doorbracht in de keuken. Samen verzorgden ze altijd de familiediners met heerlijke gerechten.

Melchor heeft altijd als fulltime kok gewerkt en is in 2012 bij The Harbour Club begonnen als Chef de Partie. Echter lonkte het buitenland voor Melchor, waardoor hij na 2,5 jaar besloot om ervaring op te doen in Canada en Japan.

In Canada bezocht hij Vancouver en Toronto. Hij startte zijn trip in een shared dining restaurant in Vancouver met een Japans Canadese keuken. Na een aantal maanden is hij doorgegaan naar Toronto, waar hij zijn ervaring uitbreidde in een Latin Streed Food restaurant. Hier heeft hij de echte Latin keuken ontdekt.

Na Canada wachtte een avontuur in Japan, waar hij veel inspiratie opgedaan heeft voor de huidige gerechten in The Harbour Club. “Het respect dat Japanners hebben voor de producten en de discipline waarmee zij werken, is fantastisch om te zien”, aldus Melchor.

In augustus 2015 keerde Melchor terug bij The Harbour Club als Creative chef. Inmiddels is hij gepromoveerd tot Chef de Cuisine en in 2018 won hij met The Harbour Club een award voor beste Wagyu restaurant. Iets waar hij als chef enorm trots op is.

Melchor Soto Fernandez beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben momenteel Chef de Cuisine bij The Harbour Club Oost.”

Wat is je signature dish? “Mijn signature dish is pulpo, kimchi, gepekelde radijs en aioli van zwarte knoflook.”

Wat is je favoriete keuken? “Mijn favoriete keukens zijn de Latijns-Amerikaanse keuken en de Aziatische keuken.”

Meer van Melchor Soto Fernandez

Op de BookDinners pagina van chef Melchor Soto Fernandez vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Melchor Soto Fernandez vinden op Instagram en Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van The Harbour Club Oost (Instagram, Facebook en hun website).