Onno Kokmeijer

Over Onno Kokmeijer

Biografie

Onno Kokmeijer, tweesterrenchef, is al meer dan 15 jaar chefkok bij restaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam. Vorig jaar (2018) is Onno door Gault & Millau verkozen tot Chef van het Jaar 2019. Gault & Millau gaf het volgende aan over Onno: “Hij behoort al vele jaren tot de absolute culinaire top en ontwikkelt zich nog steeds.”

Toen Onno Kokmeijer en zijn rechterhand Arjan Speelman meer dan 15 jaar geleden het roer van Ciel Bleu overnamen, reikten de ambities hoger dan de unieke locatie van restaurant op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam. Zij gaan tot het uiterste om een dinerervaring op het hoogste niveau te creëren, met twee Michelinsterren en een keuken die geroemd wordt om zijn creatieve internationale gerechten tot gevolg.

Met de niet-aflatende toewijding en liefde voor het vak heeft het team er aan bijgedragen dat Amsterdam vandaag de dag op de kaart staat als culinaire hoofdstad van Europa.

Restaurant Ciel Bleu heeft in de culinaire gids van Gault & Millau 18.5 van de 20 punten en hoort daarmee tot de culinaire top van Nederland. Onno vindt het belangrijk dat de signatuur van Ciel Bleu in drie happen te herkennen is. Daarom is de keuken continu op zoek naar gerechten die gasten nieuwsgierig maken en die smaken naar meer.

Onno Kokmeijer beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben op dit moment Executive Chef bij restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.”

Wat is je signature dish? “Mijn signature dish is de King Crab.”

Wat is je favoriete keuken? “Mijn favoriete keuken is een mix van Aziatisch en Peruaans.”

Meer van Onno Kokmeijer

Op de BookDinners pagina van chef Onno Kokmeijer vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Onno Kokmeijer vinden op Instagram en Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van Ciel Bleu: Instagram, Facebook en hun website.