Raoul Meuwese

Over Raoul Meuwese

Biografie

Raoul Meuwese heeft zijn sporen in de culinaire wereld al ruim verdiend. Hij begon als leerling bij de Old Pal in Zoetermeer. Hierna is hij gaan werken bij Fouquet (Den Haag) en later bij Julius in Zoetermeer. Hierna heeft hij zich flink naar boven gewerkt. Verschillende top zaken staan op zijn lijstje, zoals Seinpost (Scheveningen), restaurant Leds (Rijswijk) en Savarin (Rijswijk).

Raoul werkte ook zeven jaar bij restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. De Hoefslag biedt hun gasten fine dining en de keuken bereidt pure gerechten die ieder seizoen weer wisselen.

Eind 2018 verliet Raoul Meuwese de Hoefslag en maakte zijn omslag naar Michelin-restaurant Bridges in Amsterdam. Hier ontwikkelt hij samen met souschef Pascal Duvivier en de keukenbrigade het vernieuwde concept van het restaurant verder. Bij Bridges is Ron Blaauw als culinair adviseur nauw verbonden met het restaurant. Het bijzondere van Bridges Dining is de Chef’s Table waaraan je in het hart van de keuken kunt genieten van alle heerlijkheden van de keuken.

Meuwese omschrijft zijn gerechten als “klassieke Franse creaties, met internationale invloeden en een moderne twist.”

Raoul Meuwese beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Momenteel ben ik Chef de Cuisine van Michelin-ster restaurant Bridges in Amsterdam.”

Wat is je signature dish? “Langoustine. Dit gerecht staat op dit moment ook op de kaart van Bridges en bestaat uit langoustine, bospeen, eendenlever, Granny Smith en sambai.”

Wat is je favoriete keuken? “Nordic cuisine, de Scandinavische keuken, is mijn favoriet.”

Meer van Raoul Meuwese

Op de BookDinners pagina van chef Raoul Meuwese vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ook kun je Raoul Meuwese vinden op Instagram en Facebook. Neem daarnaast een kijkje op de pagina’s van Bridges: Instagram, Facebook en hun website.