Rob Kapiteyn

Over Rob Kapiteyn

Biografie

Rob Kapiteyn neemt bij Bodon, La Grande Brasserie in Amsterdam de touwtjes over van voorheen Chef de Cuisine Inan Sahin. Vanaf augustus 2019 zal restaurant Bodon, La Grande Brasserie, onderdeel van Apollo Hotel Amsterdam, a Tribute Portfolio Hotel, het verhaal van de traditionele Franse keuken vertellen onder toeziend oog van Chef de Cuisine Rob Kapiteyn.

Vanaf de opening van Bodon, La Grande Brasserie in oktober 2017 heeft Rob al een prominente rol binnen de keukenbrigade gehad en hij ziet ernaar uit om deze nieuwe, uitdagende verantwoordelijkheid op zich te nemen. Zo zijn de Franse klassiekers van Bodon als Ris de Veau, Homard en Agneau van zijn hand. Samen met Souschef Wim Essers gaat Rob de witte brigade van Bodon leiden.

Rob heeft sinds de start van zijn horecacarrière een aantal bekende restaurants aan zijn CV toegevoegd, waaronder Het Nonnetje in Harderwijk en Merlet in Schoorl. Door zijn passie voor de klassieke Franse keuken is het niet verwonderlijk dat hij zijn carrière voortzet bij Bodon. Bodon gaat namelijk terug naar de oorsprong van de traditionele Franse keuken en tilt deze naar een hoger niveau.

Rob Kapiteyn beter leren kennen

Wij vroegen al onze smaakmaker chefs om iets meer over zichzelf te vertellen.

Bij welk restaurant ben je op dit moment chef? “Ik ben werkzaam bij Bodon, La Grande Brasserie te Amsterdam.”

Wat is je signature dish? “De Signature dish van Bodon is de Canard a la Presse, Barberie eend die in zijn geheel gegaard wotdt en van de ingewanden en het bloed wordt de saus gemaakt. De eend wordt aan tafel uitgesneeden en de saus aan tafel afgemaakt.”

Wat is je favoriete keuken? “Mijn favoriete keuken is de klassieke Franse keuken.”

Meer van Rob Kapiteyn

Op de BookDinners pagina van restauranteigenaar Rob Kapiteyn vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje! Ook kun je Rob vinden op Instagram en Facebook. Ook vind je meer informatie over Bodon, La Grande Brasserie op Instagram, Facebook en op hun eigen website.