Roy Kramer

Over Roy Kramer

Biografie

Chef-kok Roy Kramer van Restaurant Silver in Lelystad is 21 jaar oud. Hij wist vanaf jongs af aan al dat hij kok zou willen worden. Hij staat voor de basis van het koken. “Eerst alle kneepjes van het vak leren voordat je ‘leukere dingen’ kunt doen”, zegt hij. Met zijn keuken probeert hij verspilling tegen te gaan, er heerst een no-waste policy.

Roy staat voor de schoonheid van imperfectie – ‘wabi sabi’. Een kromme komkommer is voor hem goed te gebruiken en wortelschillen zijn bijvoorbeeld geen restproduct. Hiervan kan een goede bouillon getrokken worden. Dat hij uitsluitend met verse producten werkt, is geen verrassing meer. Het liefst zo regionaal mogelijk, zonder dat het product bewerkt is of bespoten.

Roy Kramer beter leren kennen

Wij vroegen onze smaakmaker Roy Kramer iets meer over zichzelf te vertellen.

Wat is je favoriete keuken? Mijn favoriete keuken is koken op topniveau. Ik houd van de keukens in het hoge segment.

Wat is je signature dish? Eigenlijk heb ik drie verschillende gerechten die tot mijn favorieten behoren. De acht bereidingen van biet is een gerechtje met Spaanse peper, kweeappel, geitenkaas, koffie en gefermenteerde knoflook. Ook de Hamachi met gerookte kombu dashi, zilte groentes, taro, wasabi, oca en ponzu valt in de smaak. Ten slotte is mijn Ying Yang gerechtje noemenswaardig. Met jasmijn, gember, wortel, witte chocolade en sesam ervaar je een ware smaakexplosie.

Meer van Roy Kramer

Op de BookDinners pagina van chef Roy Kramer vind je zijn favoriete restaurants. Neem via de button hieronder snel een kijkje op zijn BookDinners profiel. Ten slotte kun je restaurant Silver vinden op BookDinnersInstagram, Facebook en hun eigen website.

De lijstjes van Roy Kramer kun je alleen volgen met een BookDinners profiel. Heb je nog geen profiel? Maak hieronder in 20 seconden snel je profiel aan en bezoek daarna direct de pagina van Roy!