Beschikbaarheid

Illu-Fancy@no-background

Beheren van beschikbaarheid

Het beheren van je reserveringen en beschikbaarheid doe je in het tabblad beschikbaarheid. Hier kun je via de BookDinners tafelreservering online reserveerbaar worden of de authenticatiecode van je reserveringssyteem invoeren. Wij koppelen met 6 systemen, namelijk Formitable, Resengo, Guestplan, TheNextTable, Booq & Bonchef. Hieronder leggen we de diverse onderdelen uit.

Reserveringssysteem

Wij koppelen aan de reserveringssystemen Resengo, Guestplan, Formitable, TheNextTable, BonChef en Booq tafelreserveringen. Werk je met één van deze systemen? Dan koppelen we graag. Hiervoor ontvangen wij graag de token (key-code). Deze is op te vragen via de app van het reserveringssysteem. Vervolgens kun je in ons systeem kiezen voor het juiste systeem en de token invoeren. Voor hulp kun je ons altijd bereiken via info@bookdinners.nl.

Schermafbeelding 2020-04-03 om 15.48.27

BookDinners tafelreservering

Werk je niet met een van de bovengenoemde reserveringssystemen, maar wil je wel reserveringen ontvangen? Je kunt ook gebruik maken van ons tafelreserveringssysteem door de vraag met ja te beantwoorden. Hieronder wordt verder uitgelicht hoe je dit juist kunt inrichten.

Openingstijden

Dit zijn je algemene openingstijden van het restaurant. Let op: dit zijn niet de openingstijden van de keuken. Deze vul je later in.

Vandaag dichtzetten

Wanneer je gebruikt maakt van onze tafelreservering en je restaurant vandaag is volgeboekt, kun je deze volgeboekte dag ‘dicht zetten’. Dit doe je door op de knop ‘vandaag dichtzetten’ te klikken. Wil je een dag in de toekomst dichtzetten, ga dan naar ‘Uitzonderingen’ voor de uitleg.

Let op: als je koppelt met een van de 7 reserveringssystemen, werkt dit niet. Je kunt de dag dan dicht zetten in het systeem van het desbetreffende reserveringssysteem.

Couverts per reservering

Wanneer je gebruikt maakt van onze tafelreservering, kan je bij dit onderdeel aangeven wat het minimale en het maximale aantal zitplaatsen per reservering zijn. Ook kan er een opmerking geplaatst worden in de reserveermodule en/of bevestigingsmail wanneer er bijvoorbeeld voor meer dan 12 personen gereserveerd wordt of je je gasten wilt wijzen op bepaalde richtlijnen. Voorbeelden voor teksten rondom communicatie COVID vind je hieronder. Dit is niet verplicht om in te vullen.

Communicatie COVID

Hieronder vind je enkele voorbeelden van teksten die je zou kunnen gebruiken om je beleid al tijdens het reserveerproces uit te leggen:

Voorbeeld 1:
We verwijzen u naar onze website voor de richtlijnen die wij aanhouden t.b.v. het naleven van de corona regels.

Voorbeeld 2:
Wilt u boven de 8 personenen reserveren of heeft u vragen over ons beleid omtrent COVID, dan vragen we u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen via: X.

Voorbeeld 3:
Wij heten u hartelijk welkom!
Vanaf 25 september scannen wij bij binnenkomst uw ‘coronatoegangsbewijs’ in de vorm van en QR code. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.

Schermafbeelding 2021-09-24 om 10.00.02

Reservering Beschikbaarheid

Hier kan worden aangegeven of je dezelfde reserveringstijden hanteert als je openingstijden. Wanneer je dit met ‘nee’ beantwoordt, dan dien je shifts in te voeren. Hieronder wordt dit uitgelegd.

Tijdsblokken

Bij tijdsblokken voer je in wanneer je te reserveren bent; wanneer je de rij met tijden weghaalt ben je niet reserveerbaan op een dag. Je kunt in dit tabje aangeven hoeveel uur gasten van tevoren mogen reserveren, hoeveel couverts je maximaal in je restaurant kwijt kunt en hoeveel couverts per tijdsblok je accepteert. Ook kunnen er meerdere shifts worden toegevoegd, voor bijvoorbeeld lunch en diner. Voer dit voor elke dag van de week door. Let er op dat wanneer je bij duur een eindtijd kiest, dat dit ook in de bevestigingse-mail wordt vermeld. Al deze gegevens vormen je basisbeschikbaarheid en worden voor alle weken doorgevoerd. Wil je hiervan afwijken? Voer dan een uitzondering in. Dit leggen we in het volgende hoofdstuk uit.

Schermafbeelding 2021-09-24 om 10.03.12

Uitzonderingen

Als je van de basisbeschikbaarheid wilt afwijken, kun je dat hier doorvoeren. Je kunt afwijkende tijden aangeven, los van de reguliere reserveringstijden. Dit kan per periode of per dag. Deze uitzondering overschrijft je reguliere reserveringstijden. Denk hierbij aan feestdagen, vakantie, andere uitzonderingen of volgeboekte dagen waarbij je speciale of aangepaste tijden wilt hanteren.

Hoe voer je dit in?

  1. Klik op periode of dag
  2. Klik in de kalender links eerst op de vanaf datum
  3. Klik dan rechts op de kalender op de t/m datum
  4. Scroll naar beneden en sluit de dag door op X te klikken bij alle shifts. Pas als je dit hebt gedaan, wordt de dag daadwerkelijk dichtgezet
  5. Wil je de dag niet sluiten, maar de tijden aanpassen? Wijzig dan de tijden in de shift
  6. Klik op ‘opslaan’ en vervolgens nog een keer op ‘opslaan’ in het hoofdscherm.

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!

Inhoud