Inspiratie voor social media content

Illu-Fancy@2x

Inspiratie voor social media content

Elke goede social media strategie draait om het plaatsen van de juiste social media content. Je moet mensen een reden geven om je te volgen. Zorg ervoor dat wat je plaatst de moeite waard is om te zien. Gebruik foto’s van goede kwaliteit en zorg voor afwisseling. Voeg altijd een korte beschrijving en bijpassende hashtags toe. Hieronder geven we wat tips ter inspiratie over wat voor soort content je kunt posten en op welke manier.

1. Foto’s van je gerechten
Plaats veel foto’s van je gerechten. Zorg voor foto’s van goede kwaliteit en maak ze vanuit verschillende standpunten. Plaats er altijd een goede beschrijving bij, want alleen een beeld is niet genoeg.

2. Foto’s van je interieur
Plaats foto’s van het interieur van je restaurant. Laat zien hoe je restaurant er van binnen/buiten uitziet, zodat je volgers alvast de sfeer kunnen proeven.

3. Foto’s van je personeel
Plaats foto’s van je personeel, bijvoorbeeld hoe de kok een gerecht aan het bereiden is. Dit zorgt dat het persoonlijker wordt en geeft volgers een kijkje in jouw bedrijf. 

4. Menukaart

Je volgers vinden het fijn om een idee te hebben over de opties van de gerechten voordat ze bij je komen eten. Plaats daarom je menukaart en zorg ervoor dat deze goed leesbaar is en up-to-date blijft.

5. Kortingsactie
Wanneer je een kortingsactie hebt, plaats deze dan op je socials. Vermeld duidelijk hoe je als volger van jouw aanbod kan profiteren. 

6. Winactie
Verloot een leuke prijs onder volgers die je bericht delen, liken of iemand taggen. Geef bijvoorbeeld een lunch voor twee weg. Zo krijg jij weer nieuwe volgers en meer likes.

Hoe maak je deze content?

Het maken van al deze content hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk met je telefoon al hele mooie foto’s maken. Pak je telefoon en een mooi gerecht uit je keuken erbij, zorg voor goed licht, maak een foto en voilà je hebt mooie en interessante content die je kunt plaatsen.

Er bestaan talloze apps waarmee je je foto’s kunt bewerken. Wij geven je wat voorbeelden van hele simpele en gratis apps, waarmee jij jouw foto’s nog mooier kunt maken.

Met de app Lightroom kun je je foto op allerlei manieren bewerken. Zo kun je licht en kleur aanpassen, een foto bijsnijden, roteren of spiegelen, filters gebruiken of het perspectief aanpassen.

Wil je tekst, beeld, vormen of kleuren in je foto’s toevoegen, dan is Canva een hele goede app. De app heeft ontzettend veel mogelijkheden en is makkelijk te gebruiken.

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!
In het blokje ‘Social Media’ vind je meer tips en inspiratie over de inrichting van je social media.

Inhoud