De basis voor een goed social media profiel

Illu-Searching_App@No-background

De basis voor een goed social media profiel

Je social media account heeft een mooie en professionele uitstraling nodig voor een goede eerste indruk en een goede vindbaarheid. Zorg er dus voor dat je Instagram- of Facebook account er goed uitziet en volledig is qua informatie. Hieronder bespreken we hoe je dat doet.

1. Gebruikersnaam

Je wilt natuurlijk dat je restaurant makkelijk vindbaar is. Zorg dat de naam van je restaurant dus je gebruikersnaam is en zet daarachter eventueel ook de plaatsnaam van je restaurant. Zoals @deberengouda. 

2. Profielfoto 

Neem als profielfoto het logo van jouw restaurant, dit zorgt voor een professionele uitstraling. 

3. Biografie

Een complete biografie is een must. Voeg een korte beschrijving over je restaurant toe met de belangrijkste informatie, zoals je openingstijden, adres en link naar je website. Wees creatief en vergeet niet dat het gebruik van smiley’s zeker is toegestaan. Dit zorgt voor een minder formele uitstraling, wat op Instagram gebruikelijk is.

4. Feed

Zorg ervoor dat er genoeg posts op je account staan en dat dit een samenhangend geheel is. Een sterke visuele indruk maken is ontzettend belangrijk voor een eerste indruk. Zorg voor een consistent kleurenpalet met beeld uit afwisselende hoeken. Zorg ook voor frequentie van je posts. Volgers willen recente posts zien en niet van drie maanden geleden. Laat regelmatig wat van je horen! Plaats niet drie berichten per week en vervolgens een maand niks. Probeer regelmaat te creëren in het plaatsen van je berichten.

Op zoek naar inspiratie voor jouw social media content? Bekijk dan eens dit artikel.
Klik hier voor meer informatie over wat wél en niet te doen op Instagram. 

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!
In het blokje ‘Social Media’ vind je meer tips en inspiratie over de inrichting van je social media.

Inhoud