Reserveringslink op Google

Illu-Group_Dinner@no-background_v2

Een reserveringslink in Google voor je restaurant 

Google is een belangrijk kanaal in het oriëntatie- en boekingsproces van de gast. Voor jou als restaurateur is het belangrijk om hier boekbaar te zijn. In deze korte handleiding leggen we uit hoe jij in nog geen 5 minuten een reserveringslink toevoegt aan de Google zoekresultaten. Gezien het feit dat BookDinners een commissievrij platform, plaats jij onze reserveringslink zonder extra kosten. Werk je met een reserveringssysteem? Plaats dan de link van je eigen website!

In 4 stappen reserveerbaar op Google

De reserveringslink voeg je binnen 5 minuten eenvoudig toe. Een voorwaarde voor deze link is dat je jouw restaurant moet claimen op Google. Heb je dit nog niet gedaan? Lees hier hoe je jouw restaurant kunt claimen.

  1. Ga naar https://www.google.com/business/ en klik rechtsboven op de groene button ‘aan de slag’. Log vervolgens in en kies het desbetreffende restaurant uit de lijst. Ben je je wachtwoord vergeten? Reset hem dan op deze manier. 
  2. Klik in het linkermenu op ‘informatie’ om je contactgegevens te bekijken.
  3. Klik op het pen icoontje achter de vermelding van je website om de links te bewerken.
  4. Voeg in het veld ‘reserverings URL’ de link van jouw reserveringspagina in. Klik op ‘toepassen’ en je bent klaar!
Google reserveringslink

Wat is jouw reserveringslink?

BookDinners

De reserveringslink vind je op jouw restaurantpagina op BookDinners. Ga dus naar je BookDinners pagina en kopieer de URL uit de adresbalk. Een voorbeeld kan zijn: https://www.bookdinners.nl/restaurants/amsterdam/sluizer-restaurants.

Reserveringssysteem

Werk je met een reserveringssysteem? Kopieer dan de url van je eigen website en plak deze in de Google reserveringslink.

Deze restaurants gingen je al voor!

Enkele restaurants hebben de reserveringslink al geplaatst en zien een aanzienlijke stijging in het aantal reserveringen. Hoe deze restaurants het doen, vind je hier:

– Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers in Heeswijk Dinther
Mood’s in Doetinchem
Restaurant de Vrijheid in Grou
Friends in Katwijk aan Zee

Vragen?

Jij bent nu te reserveren via Google. Mocht je vragen hebben, kun je gerust contact met ons opnemen op 033 – 303 65 15 of info@bookdinners.nl.

Over BookDinners

BookDinners speelt in op huidige trends in de restaurantwereld waar hoge commissiekosten per couvert worden gevraagd, wat restaurants veel geld kost. BookDinners wilt gasten op een eerlijke manier laten kiezen voor een restaurant, zonder afdracht per reservering. Daarnaast biedt BookDinners restaurateurs inzicht en advies in hun online marketing profilering. Samen met Koninklijke Horeca Nederland als partner is BookDinners de website van, voor en door restaurants.

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!

Inhoud