Social media

Illu-Traveler@no-background

De social media strategie die past bij jouw restaurant

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Met alleen in Nederland al bijna 50 miljoen gebruikers van verschillende social media kanalen, wordt actief gebruik ervan steeds belangrijker voor bedrijven. Zo ook voor restaurants. Aangezien maar liefst 85% van de Nederlanders minimaal één account op social media heeft, is het gebruik van sociale media een ideale manier om veel mensen te bereiken.

Intro

Eind 2019 lanceerden wij onze Nationale Restaurant Monitor, waarmee wij in kaart brachten waar gasten zich oriënteren en reserveren. Uit deze Nationale Restaurant Monitor kwam onder andere naar voren dat de oriëntatie is verschoven van reviewplatformen naar eigen sociale netwerken in 75% van de restaurant bezoeken. Hier kan je als restaurateur op inspelen met interessante content op jouw social media kanalen.

Social media vergt tijd, energie en creativiteit, maar is tegenwoordig dus enorm belangrijk. Om je vooruit te helpen met het goed inrichten van jouw social media kanalen, hebben we deze whitepaper over social media opgesteld. Deze whitepaper staat vol tips & tricks om succesvol aan de slag te gaan met social media.

Deze whitepaper is voor…

Restauranteigenaren, managers, onlinemarketeers en horecaondernemers die meer willen weten over het succesvol opstarten en bijhouden van social media in de horeca.

Je leert:

  • Welke social media kanalen relevant voor jou zijn
  • Hoe je je social strategie bepaalt
  • Hoe je je social media kanalen inricht

1. Welke soorten social media zijn er?

Social media is tegenwoordig onmisbaar geworden en is erg belangrijk voor de online aanwezigheid van jouw restaurant. Uit onze Restaurant Monitor is gebleken dat bij ruim 75% van de respondenten social media invloed heeft op de keuze voor een restaurant. Dit is één van de redenen waarom het belangrijk is om je gasten via je social media kanalen een goede indruk te geven van jouw restaurant. Maar welke social media zijn er allemaal en welke zijn daarbij relevant voor jou? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet.

Facebook

Facebook is een belangrijk platform voor bedrijven, en zo ook voor restaurants. Facebook wordt gebruikt door veel verschillende leeftijdscategorieën waardoor je een brede doelgroep kunt bereiken. Het is via Facebook mogelijk om een bedrijfspagina aan te maken. Je kunt hier alle informatie over je restaurant delen, posts publiceren met belangrijk nieuws en leuke acties en zelfs een reserveerknop instellen. Lees meer >

Instagram

Net zoals op Facebook, wordt Instagram gebruikt voor het delen van informatie over je restaurant in posts. Het grote verschil met Facebook is dat op Instagram het beeld belangrijker is dan de tekst. Op Instagrampagina’s zie je op het eerste gezicht alleen de foto’s. Met aantrekkelijk beeldmateriaal kun je zo gasten enthousiasmeren over jouw restaurant. Lees meer > 

Whitepaper social media

Pinterest

Ook op Pinterest draait het om beeld en inspiratie. Pinterest is een visueel prikbord waarmee je met beeld jouw bedrijf kunt profileren. Je kunt foto’s van je eigen website pinnen en gasten kunnen via de pins gemakkelijk doorklikken naar jouw website. Pinterest wordt ook wel gebruikt als zoekmachine, aangezien mensen door middel van zoekwoorden en hashtags zoeken op bepaalde onderwerpen. Lees meer > 

LinkedIn

LinkedIn is wereldwijd het grootste professionele netwerk. Op LinkedIn is het mogelijk om een bedrijfspagina aan te maken en hierop aankondigingen te delen over jouw restaurant of de horeca. Daarnaast is het ook een handig platform om je zakelijke relaties te onderhouden of nieuw personeel te zoeken.

LinkedIn kan een interessant kanaal zijn als je met jouw restaurant bijvoorbeeld ruimtes voor vergaderingen of zakenlunches aanbiedt. LinkedIn kun je namelijk goed inzetten voor het opbouwen van zakelijke relaties en het aanboren van de zakelijke markt.

2. Het bepalen van je strategie

3. Het vergroten van je bereik

4. Interactie via social media

5. Aan de slag met jouw social media pagina’s

6. Social media tools

Inhoud