Facebook juist inrichten

Illu-Searching_App@No-background

Do’s & Don’ts voor het juist inrichten van je Facebookpagina

Het is erg belangrijk dat je je pagina’s goed inricht en dat je er de content op plaatst waar jouw gasten in geïnteresseerd zijn. In dit artikel leggen we uit hoe jij jouw Facebookpagina juist inricht. Zorg ervoor dat de basis klopt en dat jouw pagina jouw restaurant weerspiegelt. Hieronder bespreken we de DO’s & DON’TS.

Profielfoto

DO: het logo van jouw restaurant als profielfoto instellen
DON’T: selfies, familiefoto’s en onduidelijke/onscherpe foto’s van het restaurant als logo instellen. Dit zorgt voor een minder professionele uitstraling.

Header

DO: een foto gebruiken die de sfeer van jouw restaurant goed weergeeft. Dit geeft gasten een goede indruk van jouw restaurant.
DON’T: een foto gebruiken die niet scherp is. Aangezien de header groot en langwerpig is, is het belangrijk om een foto te gebruiken die kwalitatief hoog is. Dit is hoogstwaarschijnlijk de eerste foto die gasten zien.

Beschrijving van jouw pagina

DO: een kort verhaaltje over jouw restaurant met de belangrijkste informatie en je USP’s instellen; waar staat jouw restaurant voor en wat kunnen gasten verwachten?
DON’T: een te lange beschrijving, een onsamenhangend verhaal zonder duidelijk doel, het gebruik van hashtags in de beschrijving

Posts

DO: zorg dat je pagina in ieder geval gevuld is met een paar mooie posts, die jouw restaurant goed weergeven. Zo krijgen gasten een goed beeld van jouw restaurant als ze jouw pagina bezoeken, ook als je verder niet heel actief bent.
DON’T: elke dag meerdere posts plaatsen, zodat gasten overspoeld worden door jouw posts en niet meer geïnteresseerd zijn in je pagina. Verdeel je posts over de hele week om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De nu boeken knop

Op Facebook is het mogelijk om een ‘nu boeken’ knop in te stellen op jouw pagina. Wij raden zeker aan om dit te doen. Gasten worden via die knop doorgelinkt naar de pagina waar zij een tafel kunnen reserveren, waarmee jij een extra service biedt naar je gasten en mogelijk ook meer reserveringen krijgt.

Hoe voeg je deze knop toe?

1. Onder de omslagfoto van je pagina, vind je een button; + een knop toevoegen, klik hierop
  2. Selecteer de knop nu boeken in het keuzemenu en volg de stappen
  3. Klik op voltooien
  4. Zodra de knop is aangemaakt kan je deze testen door je muis over de knop te bewegen en te klikken op knop testen
Schermafbeelding 2020-04-06 om 11.21.20

URL van pagina

Door het instellen van een goede URL van jouw Facebook pagina, verbeter je de vindbaarheid van jouw restaurant. Een goede URL heeft namelijk invloed op de zoekresultaten in Google. De URL kan je via de Facebook instellingen gemakkelijk zelf aanpassen. Let hierbij op dat je de URL van je pagina maar een keer mag wijzigen.

Hoe pas je de URL aan?

1. Klink aan de linkerkant van jouw pagina op de knop info
  2. Heb je nog geen gebruikersnaam ingevoerd voor jouw pagina? Klik dan op gebruikersnaam voor pagina maken en voer hier je gebruikersnaam in, dit is het laatste gedeelte van jouw URL
  3. Heb je wel al een gebruikersnaam ingevoerd voor jouw pagina? Klik dan naast de huidige gebruikersnaam op bewerken
  4. Check nog een keer je gebruikersnaam op spelfouten en sla deze op

Openingstijden

Op Facebook kun je de openingstijden van je restaurant vermelden. We raden aan om dit in te stellen en regelmatig te checken of de openingstijden nog up to date zijn. Zo hebben gasten altijd de juiste informatie over jouw restaurant.

Adres- & contactgegevens

Door het adres van jouw restaurant duidelijk te vermelden op jouw Facebookpagina, kunnen gasten direct zien waar jouw restaurant zich bevindt. Ook raden we je aan de contactgegevens in te stellen, zodat gasten via Facebook contact met je kunnen opnemen. Je kunt zowel je e-mailadres als telefoonnummer toevoegen.

Reviews

We raden je aan in te stellen dat gasten reviews kunnen achterlaten, zodat je meer reviews krijgt en je op de hoogte wordt gebracht van de mening van je gasten. Reviews van Facebook worden vaak ook doorgeplaatst in je Google Business account, waardoor gasten deze reviews ook zien als ze Google’en op je restaurant. Zorg er wel voor dat je altijd reageert op alle reviews die je ontvangt via Facebook, zowel negatief als positief.

Berichten ontvangen via Messenger

We raden je aan in te stellen dat gasten je berichten kunnen sturen via Facebook Messenger. Het is dan ook belangrijk dat je deze op tijd kunt beantwoorden en beantwoordt voor een goede service. Je kunt ook een automatisch bericht instellen waarbij je bijvoorbeeld aangeeft dat je binnen een halve dag reageert of dat gasten je met dringende vragen voor een snellere reactie beter kunnen bellen.

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!

Inhoud