Instagram juist inrichten

Illu-Romantic_Dinner@no-background

Do’s & Don’ts voor het juist inrichten van je Instagram pagina

Het is erg belangrijk om je Instagram pagina goed in te richten en de juiste content te plaatsen waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. In dit artikel leggen we uit hoe jij jouw Instagrampagina juist inricht. Zorg ervoor dat de basis klopt en dat je pagina jouw restaurant weerspiegelt. Hieronder bespreken we de DO’s & DON’TS.

Profielfoto

DO: het logo van jouw restaurant als profielfoto instellen
DON’T: selfies, familiefoto’s en onduidelijke/onscherpe foto’s van het restaurant als profielfoto instellen; deze zorgen voor een minder professionele uitstraling

Bio van jouw pagina

DO: een korte beschrijving over je restaurant met de belangrijkste informatie en je USP’s. Wees creatief en vergeet niet dat het gebruik van smiley’s zeker is toegestaan. Dit zorgt voor een minder formele uitstraling, wat op Instagram gebruikelijk is.
DON’T: het gebruik van hashtags in jouw biografie, het instellen van een bio waarin niet meteen duidelijk wordt waar jouw restaurant voor staat.

Posts

DO: het vullen van je pagina met in ieder geval een paar mooie posts, die jouw restaurant goed weergeven. Zo krijgen gasten een goed beeld van jouw restaurant en de sfeer, ook als je verder niet veel posts.
DON’T: posts met kwalitatief niet mooie foto’s; de foto’s krijgen op Instagram de meest prominente plek op jouw pagina

Adresgegevens

Door het adres of de plaats van jouw restaurant toe te voegen aan je profiel, kunnen mensen gelijk zien waar je restaurant zich bevindt. Dit is vooral handig als er meerdere restaurants zijn met dezelfde naam.

URL

Op je Instagrampagina kan je een website link toevoegen, zodat je volgers door kunnen klikken naar de website van je restaurant.

Bedrijfspagina

Je Instagrampagina kan je instellen als bedrijfsprofiel. Je Instagrampagina wordt op deze manier gekoppeld aan de Facebookpagina van je restaurant. Zo kunnen volgers je via de contact knop gemakkelijk volgen en kun je alle statistieken inzien van je pagina.

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!

Inhoud