Restaurant website

Illu-Searching_App@No-background

De 9 belangrijkste onderdelen die een restaurant website succesvol maken

Elke gast oriënteert online op een geschikt restaurant voordat ze reserveert. Daarom is het van belang dat de restaurantwebsite er goed uitziet.

Een juist ingerichte website is cruciaal voor het welslagen van je business. Een website van goede kwaliteit kan namelijk het verschil maken tussen een (nieuwe) gast en een gemiste kans. Hoe goed het eten, service of hoe sfeervol de ambiance ook mag zijn, een slecht gebouwde website kan negatieve invloed hebben op het imago van het restaurant.

Intro

Veel mensen gaan ervan uit dat de kwaliteit van de website, de kwaliteit van het restaurant weerspiegelt. Het ontwerp van het restaurant dient daarom perfect te zijn. Beschouw de website als het gezicht en aanbeeld van het restaurant. Het is de eerste indruk die gasten krijgen en vormt het voorstadium van verwachtingen. Een website verschaft alle informatie die een gast nodig heeft voordat ze reserveert. Zoals een menu, locatie van het restaurant en contactgegevens. Wil je meer weten over welke informatie op je website noodzakelijk is? Lees de diverse hoofdstukken in deze whitepaper en duik in de online wereld van restaurants.

Deze whitepaper is voor…

Restauranteigenaren en horecaondernemers die meer willen weten over de opzet en inrichting van een succesvolle restaurantwebsite.

Je leert welke:

  • Belangrijkste onderdelen je moet implementeren op je restaurantwebsite
  • Cruciale informatie nodig is voor een volledige webpagina
  • Reserveringspartners je helpen online reserveerbaar te zijn

1. Contactinformatie

Tijdens het ontwerpen van een restaurantwebsite, is het belangrijk vooraf af te vragen waarom een gast deze website bezoekt. Met andere woorden: iedereen heeft een ander doel om de website van een restaurant te bezoeken.

De meest voorkomende redenen van een gast om een restaurantwebsite te bezoeken zijn de volgende;

Restaurant website BookDinners

2. De menukaart

Naast de basisgegevens van het restaurant zoals het adres en telefoonnummer, is een van de meest voorkomende reden om een restaurantwebsite te bezoeken de menukaart.

Het uploaden van alleen een menu foto is niet voldoende.

  • Het kan voor mobiele gebruikers, moeilijk zijn om de gerechten op het menu te scannen.
  • Het is moeilijker voor Google om dit te lezen. Dit geldt ook voor een menu als PDF-bestand.

Het beste is om deze onnodige stappen te vermijden en de websitebezoekers meteen de informatie te geven waarnaar ze op zoek zijn. Het rechtstreeks tonen van menudetails op de site is een goede oplossing. Want mensen dwingen om een PDF-menu te downloaden of het openen van een nieuw venster is een veelvoorkomende fout. Veel mensen klikken op de website zodra ze de downloadknop zien. PDF-menu’s zijn vooral erg vervelend voor telefoongebruikers, omdat het downloaden van een menu tijd en datagegevens kost. En dat is niet goedkoop.

3. Mooie foto’s van het eten en de zaak

4. Online reserveren

5. Een unieke ‘over-ons’ pagina

6. Doorlink met sociale mediakanalen

7. Matchende layout

8. Social proof

9. Nieuwsbrief

Inhoud