BD PNG logo 4x

Veelgestelde vragen

FAQ

Algemeen

Wat is BookDinners?

BookDinners is de nieuwe, sociale restaurantgids. BookDinners biedt de beste manier om voor elke gelegenheid restaurants te vinden die jij leuk vindt. Met onze unieke zoekmachine kom je snel tot relevante zoekresultaten en met een BookDinners profiel maak je in een handomdraai je eigen online restaurantgids met lijstjes voor elk moment. Aan de hand van de restaurants in je persoonlijke profiel, tonen we je restaurantsuggesties die je ook écht leuk zal vinden. Volg smaakmakers zoals foodbloggers en chefs voor hun aanbevelingen en voeg je vrienden toe zodat zij eenvoudig kunnen zien welke restaurants jij aanraadt. Via ons reserveringssysteem check je direct of er nog een tafel vrij is en plaats je je reservering!

Ik ben nieuw bij BookDinners, hoe ga ik aan de slag?

Met de zoekmachine op onze website kom je met diverse specifieke zoektermen snel op relevante zoekresultaten voor jou. Op het profiel van een gekozen restaurant vind je informatie over het restaurant en de menukaart. Helemaal naar wens? Met de button ‘Reserveer een tafel’ check je de actuele beschikbaarheid en kun je direct een tafel reserveren. Sla interessante restaurants op in lijstjes op je persoonlijke BookDinners profiel en volg de profielen van je vrienden voor tips. Nog meer inspiratie nodig? Check dan de lijstjes van onze smaakmakers; chefs, sommeliers, bekende bloggers en mediamerken die alles weten over de beste restaurants in jouw regio.

Wat zijn smaakmakers?

Bij BookDinners werken we samen met de leukste horecapartners, zoals chefs en foodbloggers, om jou nog meer restaurantsuggesties voor te schotelen. Deze smaakmakers zijn immers experts in het vinden van toffe plekken in verschillende steden. Wanneer je hen volgt kun je hun persoonlijke restaurantgids inzien en heb je altijd hun favoriete restaurants bij de hand voor inspiratie. Hier vind je al onze smaakmakers.

Moet ik een account aanmaken om BookDinners te kunnen gebruiken?

Op BookDinners kun je alle restaurants zonder profiel vinden en reserveren. Een BookDinners account biedt je echter voordelen. Wanneer je een account aanmaakt en je profiel vult met restaurants die jij leuk vindt, kunnen we je aanbevelingen doen die aansluiten op je voorkeur en interesses. Deel je lijstjes met opgeslagen restaurants vervolgens met je vrienden en raadpleeg hun lijstjes voor inspiratie. Ook kun je de lijstjes van onze smaakmakers volgen. Zo haal je met een profiel alles uit BookDinners!

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van BookDinners?

BookDinners is gratis voor alle bezoekers en gebruikers. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmaken van een persoonlijk profiel of het reserveren van een restaurant en/of deal.

Hoe meld ik mij aan voor de nieuwsbrief?

Maak je persoonlijke BookDinners profiel aan en geef aan dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen. Heb je al een account, maar ontvang je geen nieuwsbrief (meer)? Onderaan de homepage is het mogelijk om je aan te melden door je e-mailadres in te vullen. Wekelijks houden we je op de hoogte van nieuws, evenementen, acties en restaurantaanbiedingen.

Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

Je kunt jezelf uitschrijven in de nieuwsbrief die je wekelijks ontvangt. Helemaal onderaan de e-mail vind je ‘Uitschrijven voor nieuwsbrief’.

Account

Hoe maak ik een account aan voor BookDinners?

Hier kun je je persoonlijke profiel aanmaken. Je kunt ervoor kiezen om een account aan te maken door je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen, of nog makkelijker, door je account aan te maken via Facebook.

Ik heb een account aangemaakt, hoe nu verder?

Begin met het vullen van je profiel. Stel een profielfoto in, omschrijf jezelf in je bio en maak lijstjes met leuke restaurants of restaurants die je nog wilt bezoeken. Geef in je smaakprofiel aan van welke keukens je houdt en of je bijvoorbeeld allergiën hebt. Voeg je vrienden toe en bekijk hun lijstjes voor inspiratie. Als je vrienden nog geen profiel hebben, kun je hen hiervoor uitnodigen. Volg daarnaast de lijstjes van onze smaakmakers om meer inspiratie op te doen.

Hoe kan ik vrienden of smaakmakers volgen?

In je profiel staat hoeveel volgers je hebt en hoeveel vrienden jij volgt. Bij ‘Volgend’ vind je een zoekbalk waar je profielen op naam kunt zoeken, zowel van vrienden als van smaakmakers. Door op het plusje te klikken voeg je iemand toe. Je kunt onze smaakmakers ook terugvinden op de homepage en hen daar toevoegen aan de hand van het plusje in de button.

Hoe kan ik lijstjes aanmaken en restaurants toevoegen?

In elk profiel staat het standaard ‘mijn restaurants’-lijstje, waar je leuke plekken aan kan toevoegen. Als je restaurants hebt gevonden op onze website, voeg je deze aan een lijstje toe door op het sterretjes-icoon te klikken. Je kunt daarna kiezen aan welk lijstje je het restaurant wilt toevoegen. Wil je een restaurant toevoegen aan een specifiek lijstje, bijvoorbeeld een lijstje met restaurants in een bepaalde stad? In het opslaanvenster kun je direct een nieuw lijstje aanmaken en het restaurant daaraan toevoegen. Zo maak je gemakkelijk je eigen restaurantgids met de leukste restaurants voor elk moment!

Ik kan niet meer inloggen. Wat kan ik doen?

Klik rechtsboven op ‘inloggen’, om vervolgens ‘Wachtwoord vergeten’ te selecteren. Voer je e-mailadres in en klik op ‘Volgende’. Daarna krijg je een e-mail met een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Reserveringen

Hoe maak ik een reservering via BookDinners?

Door op de rode button ‘Reserveer een tafel’ op het profiel van een restaurant te klikken, kun je een restaurant of deal gratis reserveren. Daarna kun je je reservering terugvinden in je persoonlijke BookDinners profiel en krijg je een bevestiging via de e-mail. Heb je nog geen BookDinners profiel? Dan vind je de bevestiging alleen in je e-mail inbox.

Ik kan een restaurant niet reserveren op BookDinners. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat het restaurant niet werkt met een van de reserveringssystemen waarmee wij werken. In dit geval kun je telefonisch reserveren. Je vindt het telefoonnummer van het restaurant op het restaurantprofiel.

Wat is een deal?

Een deal is een exclusieve actie of korting op onze website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 20% korting op de totale rekening, de 4e gang gratis of een menu voor een speciale prijs.

Kan ik na mijn restaurantbezoek een review achterlaten?

Je krijgt binnen 24 uur na je restaurantbezoek een uitnodiging om een review te schrijven. Dit is niet verplicht, maar waarderen we zeer. Aan de hand van je review kunnen we andere BookDinners gasten weer verder helpen. Ook kun je eenvoudig een restaurant aanbevelen door middel van het ‘hartjes-icoon’ dat je terugvindt op de restaurant profielpagina. Aanbevolen restaurants komen daarna hoger in de zoekresultaten van je vrienden te staan.

Website

Hoe werkt onze zoekmachine?

Uit 50 gevonden restaurants kun je moeilijk een keuze maken, dus proberen we aan de hand van de filters je zoekresultaten zo veel mogelijk te verfijnen. Filter bijvoorbeeld op het soort keuken of de dag waarop je uit eten wilt gaan. Zo laten we je restaurants zien die het beste aansluiten op je behoeften en voorkeuren en kun je makkelijker een keuze maken.

Kan ik een restaurant ook op naam zoeken?

Dat kan zeker. Je kunt de naam van het restaurant intypen in de zoekbalk bovenaan de homepage. Zo kom je direct bij het goede restaurant of keten.

Hoe kan ik zoekfilters verwijderen?

Zoekfilters verwijder je eenvoudig door op het BookDinners logo achter de filter klikken. Daarna kun je de filter opnieuw instellen of leeg laten.

Waar staat het sterretje-icoon ‘opslaan in lijst’ voor?

Als je op het sterretje klikt, kun je dit restaurant toevoegen aan een van je lijstjes en zo je persoonlijke restaurantgids creëren. Zo vergeet je leuke restaurants nooit en kun je bij een volgend restaurantbezoek je eigen restaurantgids raadplegen.

Waar staat het hartje-icoon ‘recommenden’ voor?

Door op het hartje te klikken geef je aan dat je dit restaurant aanbeveelt aan anderen. Wanneer vrienden je volgen, kunnen ze direct zien welke restaurants jij goed vond. De restaurants die jij hebt aanbevolen, komen ook hoger te staan in de zoekresultaten van je vrienden.

Waar staat het min-teken voor?

Heb je een restaurant toegevoegd aan een lijstje, maar wil je dit restaurant toch liever niet meer in je lijstje hebben staan? Dan kun je met het kruisje eenvoudig dit restaurant verwijderen en daarmee je lijstje opschonen.

Waar staat de prijscategorie/budget voor?

De budgetfilter geeft een indicatie van het bedrag dat je bij een restaurantbezoek gemiddeld kwijt bent. We hebben bij het bepalen van de prijscategorieën rekening gehouden met een restaurantbezoek waarbij per persoon een driegangenmenu en twee á drie consumpties worden genuttigd.

Wat betekent het icoon met een cijfer erin?

Nadat je een restaurant hebt bezocht, krijg je via de e-mail een verzoek tot het schrijven van een review. Het cijfer in het icoon is de rating die andere gebruikers via een review hebben gegeven aan dit restaurant. 10 is de hoogste score.