De take away van jouw restaurant perfect op orde

Illu-Searching_App@No-background

De take away van jouw restaurant perfect op orde

In onze Restaurant Monitor 2021 onderzochten we de post-corona trends in de horeca. Een van de resultaten is de blijvende groei van take away, ook na Corona. Nederlanders hebben de behoefte om de restaurantervaring steeds meer in huis te halen, iets wat ook post-corona zal blijven. Het thuis uit eten hoeft overigens niet altijd bezorgd te worden, 55% geeft aan bereid zijn om zijn maaltijd af te halen en dit te blijven doen. In deze tweede blog geven we je meer context, plus handige tips om zelf mee aan de slag te gaan!

Explosieve groei take away

83% van de Nederlanders bestelt inmiddels bij restaurants, via verschillende platformen en ook vaak zonder tussenkomst van externe partijen. 75% van de Nederlanders haalt tegenwoordig wel eens een maaltijd af bij een restaurant voor thuis, waarvan 55% dit nooit deed pre-corona. Slechts 5% van de Nederlanders verwacht in 2021 geen maaltijden meer te af te halen, als de horeca zijn deuren weer heeft geopend.

Als je maaltijden aanbiedt voor bezorging en afhalen is het enorm belangrijk om hierover goed te informeren. 52% van de Nederlanders laat zich namelijk inspireren door de eigen kanalen van het restaurant voor een maaltijd voor thuis. Laat je op dit moment al duidelijk op jouw website en social media zien wat jouw mogelijkheden en aanbod zijn? En vindt de gast hier duidelijke informatie en de juiste instructies om zijn maaltijd (eventueel vooraf online) te bestellen, om later af te halen? Als de gast niet direct vindt wat hij zoekt of niet makkelijk kan bestellen, kan dit een flinke dealbreaker zijn.

Grote bereidheid afhalen

Van alle Nederlanders die wel eens aan take away doen, gaf 62% aan het geen probleem te vinden af te halen, ook als het restaurant wel bezorgt. Dit biedt ontzettend veel kansen en kan je veel commissiekosten schelen.

Speel jij hier al goed op in met jouw restaurant? Zo niet, richt dit in voor jouw restaurant. Als je al take away aanbiedt, leg mensen dan uit wat jouw commissiekosten zijn als zij kiezen voor het bezorgen van hun maaltijd. Veel gasten zijn hier niet van op de hoogte en komen wellicht volgende keer hun maaltijd gewoon bij je afhalen. Maak je take away dus ook aantrekkelijk. Denk aan een gezellige take away stand met muziek of een gratis kopje koffie terwijl de gast wacht op zijn bestelling.

Download de Restaurant Monitor 2021

Benieuwd naar alle resultaten van de Restaurant Monitor 2021? De inzichten hieruit geven een duidelijk beeld van de huidige restaurant trends en zorgen voor een goede afstemming tussen de wensen van gasten en hoe hier mee om te gaan als restaurant ondernemer. Deze resultaten zijn gebaseerd op een online enquete, waaraan 1.135 respondenten deelnamen. Voor meer informatie kun je ons altijd bereiken via info@bookdinners.nl.

Belangrijke momenten om af te halen

Een andere belangrijke conclusie uit onze Restaurant Monitor 2021 is dat het lunchmoment groter is geworden; een trend die we dus ook terugzien in take away. 20% van de afhaalbestellingen zijn op dit moment voor de lunch, tegenover slechts 15% van de bezorgbestellingen. Door de lockdown is onze nieuwe hobby wandelen geworden. Even de benen strekken in de middagpauze en dit moment tegelijkertijd pakken om een lekkere lunch af te halen. Is jouw take away al goed zichtbaar voor voorbijgangers?

Take away blijft bestaan naast uit eten gaan

39% van de Nederlanders verwacht in 2021 nog steeds minimaal eenmaal per maand een maaltijd af te halen bij een een restaurant. Slechts 5% geeft aan helemaal te stoppen met het afhalen van maaltijden als de horeca weer geopend is. Daarnaast verwachten gasten, als de horeca zijn deuren weer opent, net zoveel uit eten te gaan als pre-corona. Dit gaat om gemiddeld 1 a 2 keer per maand.  

Deze trend betekent dat het ‘thuis uit eten’ geen negatieve impact heeft op de frequentie waarop uit eten gaan gepland staat en zal dus zorgen voor een algehele stijging in consumentenbesteding bij de kwalitatieve horeca. Heb jij er al over nagedacht of je maaltijden voor thuis blijft aanbieden naast het ontvangen van gasten in je restaurant? Deze trend biedt nieuwe omzetkansen naast je normale gang van zaken. Of eigenlijk, normaal? Het thuis uit eten behoort inmiddels ook steeds meer tot ‘het nieuwe normaal’.

BookDinners helpt je graag!

Ben jij benieuwd of je je take away goed op orde hebt? En of je daarbij de juiste online marketing doet? Wij begeleiden inmiddels al tientallen restaurants met een juiste communicatiestrategie en het optimaal inrichten van hun online kanalen. We denken ook graag met jou mee, op het thema take away of andere gebieden. In onze kennisbank vind je hier handige artikelen en whitepapers over. Of wil je gewoon een keer sparren met een van onze online marketeers? Stuur ons dan een e-mail op info@bookdinners.nl of bel ons op 033 – 303 65 15.

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!

Inhoud