Restaurant Monitor 2021

Illu-Group_Dinner@no-background_v2

(Thuis) uit eten: restaurant trends 2021 in kaart

Vorig jaar voerde BookDinners een grootschalig onderzoek uit naar de online gewoontes van meer dan 1000 restaurantbezoekers. Dit jaar brengen we de huidige restaurant trends in kaart op actuele, belangrijke ontwikkelingen naar aanleiding van COVID: afhalen, bezorgen, maaltijdboxen en uit eten gaan in 2021.

Door meer dan 1000 gasten werd antwoord gegeven op belangrijke vragen, zoals: Zijn de eetmomenten door ons nieuwe (thuiswerk) ritme veranderd? Hoe vaak en wat wordt er besteld en blijven we dit doen in 2021? Gaan we weer meer uit eten, als het weer kan, of juist minder? De uitkomsten van het onderzoek zijn gebundeld in een nieuwe Restaurant Monitor en laten de restaurantondernemer zien welke ontwikkelingen zich voordoen in de horeca, wat de behoeftes van de gast zijn en wat de focus van de toekomst wordt.

Restaurant trends 2021

De belangrijkste restaurant trends anno 2021 zijn als volgt:

  • Explosieve groeikans voor lunch: Door het thuis werken en het nieuwe ritme van Nederlanders is de helft gevarieerder, uitgebreider en gezonder gaan lunchen dan voorheen. 15% van de bestellingen bij restaurants zijn op dit moment al voor de lunch.
  • De bereidheid tot take away is enorm gegroeid en dit blijft: 75% van de Nederlanders haalt tegenwoordig wel eens een maaltijd af; 55% deed dit voor COVID nooit. 62% daarvan vindt het geen probleem om af te halen, als thuisbezorging ook een optie is.
  • De totale besteding voor een maaltijd voor thuis is gestegen met 34% ten opzichte voor COVID. Gasten zijn bereid meer te betalen en het ‘thuis uit eten’ echt een ding te maken. De pizza maakt steeds vaker plaats voor een uitgebreide maaltijdbox.

Download de infographic

De inzichten uit deze Restaurant Monitor 2021 geven een duidelijk beeld van de huidige restaurant trends en zorgen voor een goede afstemming tussen de wensen van gasten en hoe hier mee om te gaan als restaurant ondernemer. Deze resultaten zijn gebaseerd op een online enquete, waaraan 1.135 respondenten deelnamen. Voor meer informatie kun je ons altijd bereiken via info@bookdinners.nl.

Alle resultaten op een rijtje

restaurant monitor 2021 restaurant trends

Nieuwsberichten

Naar aanleiding van deze Restaurant Monitor zijn er een aantal nieuwsberichten verschenen:

mih3
0_Logo Lunchroom
rk

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!

Inhoud