Herfsttips voor restaurantcommunicatie

Illu-Searching_App@No-background

Herfsttips voor restaurantcommunicatie

Het is weer herfst, een lastige periode voor restaurateurs, want binnen en buiten lopen in elkaar over. Het ene moment zat iedereen nog graag op het terras en het volgende moment is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je restaurant er binnen helemaal klaar voor is. Hoe ga jij om met deze seizoenswisseling en nog belangrijker: hoe communiceer je hierover naar je gast? Door in contact te blijven met je gast zorg je ervoor dat je met je restaurant top of mind blijft. Indien de gast weer een restaurantbezoek op de planning heeft staan, maar nog niet weet waar hij of zij gaat eten zal jouw restaurant ook zeker in gedachten naar voren komen dan wel niet geboekt worden. Lees snel verder en wij geven je handige tips om mee aan de slag te gaan!

1. Social Media

Eén van de belangrijkste kanalen om in te zetten bij de communicatie naar je gast toe is social media. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, Pinterest enzovoorts. Lees daar hier ook meer over. Probeer een mooie mix te maken van inspireren en informeren, waardoor je relevant en interessant blijft voor je volgers en gasten. In deze posts en stories kun je laten zien welke herfstspecials je op je kaart hebt staan of welke bockbieren je nu op de tap hebt. Ook kun je ervoor kiezen om de volger een kijkje in de keuken te geven. Ook social media advertising is een zeer goede manier om je diensten te extra onder de aandacht te brengen.

2. Google Bedrijfsprofiel 

Beschikt jouw restaurant al over een Google Bedrijfsprofiel? En is deze ook up-to-date?
Google is de grootste zoekmachine ter wereld waarbij het mogelijk is om kosteloos een bedrijfsprofiel aan te maken. Het is belangrijk dat dit profiel voorzien is van onder ander contactgegevens, openingstijden, foto’s die een goede indruk geven en natuurlijk de blauwe ‘Reserveer een tafel’ button. Maar wist je al dat je je bedrijfsprofiel ook als een communicatiemiddel kunt gebruiken door posts te plaatsen? Hierin kun je specials, evenementen en andere bijzonderheden extra onder de aandacht brengen. 

Hoe doe je dit? 

  1. Zorg dat je bent ingelogd met het account waarmee je je bedrijfsprofiel beheert
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto 
  3. Klik vervolgens op Promoten
  4. Nu ga je je post maken. Je kunt ervoor kiezen om foto’s, tekst, videos, events etc. toe te voegen. Het is handig om een link toe te voegen naar bijvoorbeeld het desbetreffende event dat je benoemt. Zorg er wel voor dat het relevant blijft!
  5. Zodra je de post hebt gemaakt kun je de post rechtsboven direct publiceren of als je eerst wil zien hoe het eruit komt te zien klik je op ‘Voorbeeld’. 
  6. Google zal de post vervolgens controleren en publiceren indien goedgekeurd

Zie hier een voorbeeld van Ted’s Leiden. 

3. Nieuwsbrief

Restaurantreserveringen worden voornamelijk online gemaakt tegenwoordig. Door op deze manier reserveringen aan te nemen ga je efficiënt te werk, maar ook bouw je tegelijkertijd aan een database van gasten. Deze mensen hebben allemaal een keer een reservering bij jullie gemaakt en weten dus wie jullie zijn. We adviseren je om met regelmaat en zeker wanneer er sprake is van verandering, iets nieuws of bijzonders dat uitgelicht mag worden een nieuwsbrief te sturen naar deze gasten. Houd hierin wel de balans tussen inspireren en verkopen, want wanneer je alleen maar aan het verkopen bent zal men je berichten mogelijk als spam gaan ervaren.

E-mailmarketing is een mooie tool waarbij men na het openen van je nieuwsbrief direct een kijkje kan nemen op je website, dan wel niet direct een nieuwe reservering wil maken. Zorg er daarom wel voor dat je nieuws relevant is en dat de nieuwsbrief niet té lang is om te voorkomen dat men voortijdig afhaakt. Hierbij is het de bedoeling dat je een pakkende titel gebruikt waardoor men sneller geneigd is om de nieuwsbrief te openen. Tot slot is het belangrijk dat je hen met een link naar je website leidt.

Zie hier een stukje van onze eigen maandelijkse nieuwsbrief in De RestaurantKrant

BookDinners helpt je graag!

Wil jij ook graag in contact komen met jouw gasten, maar weet je niet waar te beginnen? We denken ook graag met jou mee, over een thema of welke tool het beste past. In onze kennisbank en op onze website vind je hier handige artikelen en whitepapers over. Of wil je gewoon een keer sparren met een van onze online marketeers? Stuur ons dan een e-mail op info@bookdinners.nl of bel ons op 033 – 303 65 15.

Andere artikelen lezen?

In onze kennisbank vind je whitepapers, onderzoeken, kennissessies & artikelen!

Inhoud